Το Φεβρουάριο η συζήτηση για άνοιγμα της εστίασης -«Ισως με 2 άτομα στο τραπέζι»

Share Button

Στις αρχές Φεβρουαρίου θα γίνει η συζήτηση για το άνοιγμα της εστίασης σύμφωνα με πληροφορίες του ΘΠ.

Στο σύνολό τους οι επιστήμονες εμφανίζονται αρνητικοί στο άνοιγμα της εστίασης τουλάχιστον αμέσως μετά τις γιορτές και πριν προλάβουν να αποτυπωθούν σε επίπεδο κρουσμάτων οι πιθανές επιπτώσεις που θα φανούν 14 μέρες μετά τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς.
«Η εστίαση θα πρέπει να μας απασχολήσει μετά τις 20 Ιανουαρίου», ανέφερε χαρακτηριστικά άλλο μέλος της επιτροπής, σχολιάζοντας: «Και τότε πάλι, δειλά δειλά, ίσως με δυο άτομα στο τραπέζι».

Βασικό κριτήριο η πτώση του αριθμού των νοσηλευομένων κάτω από τους 200

Βασικό κριτήριο για το άνοιγμα της εστίασης θα αποτελέσει η πτώση του αριθμού των νοσηλευομένων στις ΜΕΘ που, σύμφωνα με τους ειδικούς, αποτελεί καίριο παράγοντα για την άρση των μέτρων.

«Δυστυχώς, όπως βλέπετε, ο σκληρός «πυρήνας» των ΜΕΘ δεν κάμπτεται. Κατά την εκτίμησή μου θα πρέπει ο αριθμός των νοσηλευομένων να πέσει κάτω από τους 200 για να συζητήσουμε περαιτέρω άρση των μέτρων και άνοιγμα της οικονομίας. Η πτώση αυτή δεν αναμένεται πριν τα τέλη Ιανουαρίου. Άρα βλέπω την οποία συζήτηση να γίνεται για τις αρχές Φεβρουαρίου. Τότε αν όλα πάνε καλά θα πάρουμε μια μικρή ανάσα. Νωρίτερα είναι μεγάλο το ρίσκο. Έχουμε μπροστά μας τρεις τουλάχιστον δύσκολους μήνες», επεσήμανε κατηγορηματικά το μέλος της επιτροπής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.