Το φορητό Εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας στο 3ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας

Share Button
Προγραμματισμένη “συνάντηση” είχαν σήμερα Πέμπτη 14/10/2021 οι μαθητές της Γ τάξης του σχολείου μας με το φορητό Εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών.
Οι τομείς της Μοριακής Βιολογίας, Γενετικής και Εξατομικευμένης Ιατρικής χαρακτηρίζονται από δυναμική και ταχεία ανάπτυξη και προτρέπουν σε διαρκή μαθησιακή εγρήγορση µε δια βίου εκπαίδευση από τα μαθητικά κιόλας χρόνια. Το φορητό εργαστήριο μοριακής βιολογίας (Mobile Molecular Biology Laboratory) αναπτύχθηκε από το Εργαστήριο Φαρμακογονιδιωματικής και Εξατομικευμένης Θεραπείας του Τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών και περιλαμβάνει ένα πλήρες εργαστήριο μοριακής βιολογίας. Η δράση αυτή είχε ως στόχο την εξοικείωση των μαθητών του σχολείου μας, µε έννοιες και πειραματικές διαδικασίες σχετικές με το πεδίο της Μοριακής Γενετικής και Εξατομικευμένης Ιατρικής και παράλληλα την ενημέρωση τους για τη σημασία της ανάλυσης του ανθρώπινου γονιδιώματος και των πλεονεκτημάτων της εφαρμογής της εξατομικευμένης ιατρικής τόσο για τον άνθρωπο ως μονάδα όσο και για το εθνικό σύστημα υγείας συνολικότερα.
Ευχαριστούμε θερμά τον κ Γεώργιο Πατρινό, την παλιά μας μαθήτρια Ευαγγελία Κατρή καθώς επίσης και όλους του μαθητές της Γ΄τάξης του σχολείου μας μαζί με τους καθηγητές τους, που παρακολούθησαν με ενδιαφέρον, συμμετείχαν σε πειραματικές διαδικασίες για 2 διδακτικές ώρες και τήρησαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *