Το ηλεκτρονικό καλάθι στη διάθεση των αγροτών της Ηπείρου

Share Button

froutaΗ παρουσίαση του έργου που αφορά τη δημιουργία ενός συστήματος προώθησης – διακίνησης των Ηπειρώτικων αγροτικών προϊόντων, και μιας πλατφόρμας ενημέρωσης αγροτών και καταναλωτών για τα συγκεκριμένα προϊόντα, στοχεύει το έργο “Ολοκληρωμένη Εφαρμογή Ενημέρωσης Αγροτών – Πολιτών και προώθησης των Αγροτικών Προϊόντων της Περιφέρειας Ηπείρου” έγινε σήμερα στα Ιωάννινα.
Οι βασικοί άξονες του έργου είναι:
– η βελτίωση του συστήματος προώθησης και διακίνησης των αγροτικών προϊόντων της Ηπείρου με την χρήση νέων τεχνολογιών
– η προώθηση των προϊόντων από τους παραγωγούς χωρίς τη διαμεσολάβηση μεσαζόντων
– η ενημέρωση των καταναλωτών μέσω της πλατφόρμας για τα Ηπειρώτικα προϊόντα, τον τρόπο και τον τόπο παραγωγής τους.
Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις συνεχείς προσπάθειες της Περιφερειακής Αρχής για την στήριξη και ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα, ως βασικού μοχλού ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας.
“Δυστυχώς στην πατρίδα μας αν μιλάμε για ανάπτυξη, ποτέ δεν έχουμε ξεκινήσει στη σωστή βάση. Τον πρωτογενή τομέα δεν τον κοίταξαν ποτέ. Όλα αυτά τα χρόνια, ξεκινώντας από τα μεσογειακά προγράμματα μέχρι και σήμερα, οι Ευρωπαίοι έλεγαν φτιάξτε κάτι. Όμως, εμείς δεν φτιάξαμε τίποτε. Γιατί ήμασταν πάντα κατώτεροι των αναμενόμενων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι διαχειριστικοί χάρτες των βοσκοτόπων. Εμείς οι Περιφερειάρχες ζητάμε να προχωρήσουν τα πράγματα για να βοηθήσουμε τον τόπο, παρόλο που δεν είναι δικό μας θέμα, όμως ορισμένοι αδιαφορούν. Με το συγκεκριμένο έργο προσπαθήσαμε να καταγράψουμε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζουν οι παραγωγοί για να βγουν στην αγορά, καθώς και οι καταναλωτές. Όσον αφορά τον πρωτογενή τομέα, σε αυτή την τελευταία ευκαιρία, ή συμμορφώνεται το ελληνικό κράτος ή δεν υπάρχει άλλη παράμετρος”.

* Η εγγραφή των παραγωγών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα είναι δωρεάν, ενώ το συνολικό κόστος της πύλης, με τα δικαιώματα προαίρεσης για 10 χρόνια ανέρχεται σε 118.381 ευρώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *