Το λογότυπο του Συνδυασμού «Συμμαχία Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης»

Share Button

Το λογότυπο του Συνδυασμού «Συμμαχία Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης» παρουσιάστηκε στους εκπροσώπους των τοπικών μέσων μαζικής επικοινωνίας, από τον επικεφαλή του Συνδυασμού και υποψήφιο Δήμαρχο Ηγουμενίτσας κ. Παναγιώτη Νταή. Ο πυρήνας του λογοτύπου είναι η θάλασσα, η οποία συνδέεται άρρηκτα με την ιστορία, αλλά και το παρόν του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Η θάλασσα, που αποτελεί το επίκεντρο της ανάπτυξης, μέσω της αξιοποίησης όλων των δυνατοτήτων που προφέρει: μεταφορές, εμπόριο, τουρισμός, αναψυχή, αλιεία, ιχθυοκαλλιέργεια κ.α. Δυστυχώς σήμερα, μεταφορικά και κυριολεκτικά, είμαστε η πόλη που διαθέτει ένα τέτοιο παράκτιο μέτωπο, αλλά ουσιαστικά έχουμε «γυρίσει την πλάτη στη θάλασσα». Αυτό πρέπει και μπορεί να ανατραπεί.

Το δεύτερο κεντρικό στοιχείο του λογοτύπου είναι το ιστίο ενός πλοίου, το οποίο συμβολίζει την ανάγκη ήπιας αξιοποίησης των δυνατοτήτων που προσφέρει η λεγόμενη «γαλάζια οικονομία» δηλαδή η οικονομία της θάλασσας. Η αξιοποίηση πρέπει να επιχειρηθεί με όρους βιωσιμότητας και αειφορίας, ώστε να μην σπαταληθεί αλόγιστα ο σημαντικός αυτός αναπτυξιακός πόρος.

Το τρίτο συστατικό του λογοτύπου είναι το κλαδί ελιάς, που συνιστά ίσως το πλέον αντιπροσωπευτικό είδος του πρωτογενούς τομέα της περιοχής μας. Ο συμβολισμός εδώ, είναι η αναγκαιότητα αρμονικής σύνδεσης της αγροτοκτηνοτροφικής παραγωγής και του φυσικού μας πλούτου εν γένει, με τους άλλους κλάδους, ώστε να επέλθει η απαραίτητη «συλλειτουργία» των παραγωγικών δυνάμεων, κάτι που θα επιφέρει πολλαπλασιαστικά αναπτυξιακά αποτελέσματα. Τέλος, τα χρώματα του λογοτύπου αντιπροσωπεύουν προφανώς τη θάλασσα και τη γη, αλλά και το χρώμα του ηλιοβασιλέματος, που αποτελεί σήμα κατατεθέν για την Ηγουμενίτσα.

Στη συνέχεια ο κ. Νταής, παρουσίασε την ιστοσελίδα του Συνδυασμού, η οποία θα ενεργοποιηθεί τις επόμενες ημέρες και περιλαμβάνει – μεταξύ άλλων – τους βασικούς άξονες του προγράμματος, που είναι: α) Ανάπτυξη – Τουρισμός – Πρωτογενής Τομέας – Αξιοποίηση Πόρων – Διεκδίκηση Έργων, β) Κοινωνική Πολιτική, γ) Προστασία Περιβάλλοντος – Ανάδειξη Φυσικών Πόρων – Αντιμετώπιση Προβλημάτων από την Κλιματική Αλλαγή – Βελτίωση Ποιότητας Ζωής, δ) Πολιτισμός – Αθλητισμός, ε) Μοντέλο Διοίκησης Δήμου, στ) Αναδιοργάνωση – Εκσυγχρονισμός Λειτουργίας ΔΕΥΑΗ. Επίσης, το πρόγραμμα έχει εξειδικευτεί στις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε Δημοτικής Ενότητας του Δήμου (Ηγουμενίτσα, Πλαταριά – Σύβοτα, Μαργαρίτι, Πέρδικα, Παραπόταμος).

Το έως τώρα περιεχόμενο του προγράμματος αποτελεί κοινή συνισταμένη των προτάσεων του Συνδυασμού και των συζητήσεων που προηγήθηκαν με εκπροσώπους των τοπικών φορέων και της κοινωνίας των πολιτών, διαδικασία η οποία είναι δυναμική και θα εξελίσσεται διαρκώς μέχρι τις δημοτικές εκλογές. Στην ιστοσελίδα υπάρχει επίσης η δυνατότητα υποβολής σχολίων και προτάσεων από τους πολίτες, με στόχο τον περαιτέρω εμπλουτισμό και την εξειδίκευση του προγράμματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *