Το νέο project του 3ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας

Share Button

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το νέο project του 3ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας που θα συμμετέχει στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό με θέμα: “Η καθαρή ενέργεια στη μάχη για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής”. Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Σκοπός του project ήταν η κατασκευή ενός αυτόνομου μίνι μετεωρολογικού σταθμού με δυνατότητες μέτρησης ατμοσφαιρικής πίεσης, θερμοκρασίας και σχετικής υγρασίας. Η τροφοδοσία του σταθμού γίνεται μέσω μπαταρίας 12V, η οποία φορτίζεται μέσω ηλιακού πανέλ.
Στόχος: Η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των μαθητών του σχολείου μας και η βιωματική επαφή τους με συστήματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Η ομάδα μαθητών που συμμετέχει στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό είναι με αλφαβητική σειρά:

1. Γιώτης Σταύρος
2. Καρρά Ανδρομάχη
3. Κούτσικος Αθανάσιος
4 Μητσιώνης Μάξιμος

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους μαθητές που εργάστηκαν για αρκετό χρονικό διάστημα, τα απογεύματα, στο εργαστήριο Πληροφορικής του 3ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας. Επίσης ευχαριστούμε ιδιαίτερα για μια ακόμη φορά, τον κ Νούση Βασίλειο, υπεύθυνο του Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών Θεσπρωτίας για την αστείρευτη υπομονή του στην επιστημονική καθοδήγηση των μαθητών μας.

Ευχόμαστε σε όλους καλή επιτυχία.
Περισσότερες πληροφορίες στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://3gym-igoum.thesp.sch.gr/index.php/en/10-mathitiki/265-iliakos-meteorologikos-stathmos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *