Από το Πωγώνι στον Κόσμο: Μουσική συνάντηση Πετρολούκα Χαλκιά, Βασίλη Κώστα & Κώστα Τζίμα

Share Button

32 νέοι μουσικοί από τις Η.Π.Α., την Ευρώπη, την Κύπρο και την Ελλάδα θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να συναντήσουν επί σκηνής τον ζωντανό θρύλο Πετρολούκα Χαλκιά και τον πρόσφατο υποψήφιο για Grammy/διεθνή λαουτίστα Βασίλη Κώστα την Κυριακή, 13 Αυγούστου στην Ιερά Μονή Βελλάς στο Πωγώνι. Οι μουσικοί που θα φτάσουν τον Αύγουστο στην Ήπειρο αποτελούν μέλη των πρωτοποριακών εκπαιδευτικών προγραμμάτων Epirus Ensemble του Ελληνικού Ινστιτούτου Βοστώνης και του Επίλεκτου Ηπειρωτικού Ensemble της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων.

Στην ξεχωριστή αυτή συναυλία, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Βασίλη Κώστα, ιδιαίτερος καλεσμένος είναι ο σπουδαίος Ηπειρώτης τραγουδιστής Κώστας Τζίμας.

Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι να φέρει κοντά μουσικούς από όλα τα παραπάνω κράτη με σκοπό την αλληλεπίδραση και την ανταλλαγή ιδεών μεταξύ τους, προσφέροντας παράλληλα μια ουσιαστική εμπειρία του πλούσιου μουσικού πολιτισμού της Ηπείρου σε εκείνους/ες αλλά και στο κοινό που θα παρακολουθήσει την παρουσίαση τους.

Η προετοιμασία για αυτό το εγχείρημα έχει αρχίσει από τον Σεπτέμβριο του 2022 με εβδομαδιαίες τάξεις για να καταλήξει στην Ήπειρο, με ένα 7ήμερο πρόγραμμα τον Αύγουστο που θα περιλαμβάνει καθημερινά μαθήματα και σεμινάρια πάνω στο τελικό ρεπερτόριο της συναυλίας.

Η συναυλία είναι υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου, του Δήμου Πωγωνίου και της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων.

Στη μουσική εκδήλωση συμμετέχουν

  • Θανάσης Βόλλας – Λαούτο
  • Νεκτάριος Παπαγεωργίου – Κλαρίνο
  • Πέτρος Παπαγεωργίου – Κρουστά
  • Επίλεκτο Ηπειρωτικό
  • Epirus Ensemble

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *