Το προβλέψιμο και το αβέβαιο των πολιτικών εξελίξεων

Share Button

Η αναποτελεσματικότητα των εφαρμοζόμενων πολιτικών, σε κυβερνητικό, περιφερειακό και αυτοδιοικητικό επίπεδο οδηγεί τον κεντροδεξιό πόλο σε αδιέξοδο θέτοντας την μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών σε οικονομική δυσπραγία με κίνδυνο απώλειας των οικογενειακών τους περιουσιών. Οι πολιτικές εξελίξεις, άσχετα με το πότε θα διεξαχθούν οι επόμενες βουλευτικές εκλογές, αναμένεται να οδηγήσουν στην κυβερνητική αλλαγή με έντονο  κεντροαριστερό χρώμα. Με το ΚΙ.ΝΑΛ να ανακάμπτει και τον ΣΥΡΙΖΑ  να κυριαρχεί η Ν.Δ. οδηγείται στο περιθώριο των πολιτικών εξελίξεων άσχετα από το ποσοστό που θα πάρει στις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Ο κίνδυνος για την Ν.Δ. δεν προέρχεται μόνο από, την πολυδιάσπαση του του κεντροδεξιού πόλου που είναι ορατή σε όλες τις  εκφάνσεις, αλλά κυρίως από τις κοινωνικές αλλαγές που επιφέρουν οι, σε όλα τα επίπεδα, εφαρμοζόμενες πολιτικές. Αυτές οδηγούν τις ηλικίες των άνω των εξήντα, που με μεγάλη πλειοψηφία την στήριζαν επίδεκαετίες, σε πολιτικές επιλογές εκτός Ν. Δ.

Οι ηλικίες αυτές καθώς και η νεολαία από 18 έως 30 ετών, που βλέπει το μέλλον της να χάνεται οδηγείτε στην μετανάστευση και εναντιώνετε μαζικά στις εφαρμοζόμενες από την Ν.Δ. νεοφιλελεύθερες πολιτικές, άσχετα από το γεγονός ότι, στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αν και νομίζω το αποχαύνωσης ταιριάζει καλύτερα, δεν αναφέρεται τίποτα. Η μεταναστευτικές ροές της νεολαίας μας αποδυναμώνουν τις προσπάθειες όλων των πολιτικών κομμάτων να ανανεώσουν το πολιτικό τους προσωπικό και ιδιαίτερα της Ν.Δ. που παραμένει προσκολλημένη σε στελέχη με νοοτροπία παλαιοκομματική,που ενδιαφέρονται πρωτίστως για να διορίσουν τα παιδιά τους στο δημόσιο και να αποκατασταθούν επαγγελματικά και επιχειρησιακά από κρατικούς και ευρωπαϊκούς πόρους που εξασφαλίζουν την μεσοπρόθεσμη κερδοφορία τους. Ζούμε σε χώρες καπιταλιστικές με μικτή οικονομία και πολλοί τομείς της οικονομίας μας οδηγούνται σε αναγκαστική ιδιωτικοποίηση, που επιβάλλουν οι μνημονιακές πολιτικές, λόγω της υπερχρέωσης της χώρας μας.

Η Ν.Δ., όμως το έχει τερματίσει ιδιωτικοποιώντας σχεδόν τα πάντα, ακόμα και κρατικές υπηρεσίες μετατρέποντας π.χ. το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας σε Ανεξάρτητη Αρχή ενώ και στο ΕΦΚΑ τοποθετεί Δικηγόρους και Λογιστές για να εκδώσουν τις συντάξεις με τις καθυστερήσεις στην έκδοση των συντάξεων να ακουμπούν τον μαγικό αριθμό των 400.000,00 χιλιάδων. Η απογραφή που ανά δεκαετία διαρκούσε 12 ώρες τώρα γίνεται επί τρίμηνο και δεν λέει μα τελειώσει.

Μια τριμελή οικογένεια σήμερα χρειάζεται να πληρώσει κοντά στις 7.000,00 χιλιάδες ευρώ για την κάλυψη μόνο της ΔΕΗ, των Τηλεφώνων, του νερού, της θέρμανσης καθώς και της διατήρησης ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου για την μετακίνηση της, χωρίς στα έξοδα αυτά να περιλαμβάνονται οι ανάγκες σίτισης, η εκπαίδευση των τέκνων, η αναψυχή, οι διακοπές κ.α. Αλήθεια κύριοι, εγώ θυμάμαι ότι με την δραχμή όταν δεν τηλεφωνούσαμε ο λογαριασμός ερχότανε μηδενικός, το ίδιο συνέβαινε και με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και του νερού. Πως γίνεται λοιπόν οι δικές σας νεοφιλελεύθερες πολιτικές, που προωθούν τον ανταγωνισμό να αυξάνουν αντί να μειώνουν τα ποσά των εν λόγω λογαριασμών μας,

Εκτός όλων των άλλων, τα τελευταία χρόνια μας προέκυψε και ο κορωνοιός, που ανέδειξε τα χρόνια προβλήματα του Εθνικού Συστήματος Υγείας καθώς και η αδυναμία αντιμετώπισης των βραχυπρόθεσμων και μεσοπρόθεσμων επιπτώσεων που δημιουργεί στους νοσούντες. Εμφανίζεται βέβαια, ως επιτυχία, εκ μέρους της κυβέρνησης οι συμμαχίες και οι συνεργασίες που γίνονται για την αντιμετώπιση της Τουρκικής απειλής, η οποία αναμένεται να επιβαρύνει την χώρα με δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ χωρίς έως τώρα να προβλέπεται καμιά μεταφορά τεχνογνωσίας και κατασκευής σε ελληνικές επιχειρήσεις, έστω και μέρους των εν λόγω εξοπλισμών.

Τηρουμένων των αναλογιών, μη σας φανεί παράξενο, εάν οι Ν.Δ. δεν αλλάξει πολιτικές και αρχηγό, να βρεθεί σε χειρότερη θέση από ότι, το ΠΑΣΟΚ της προηγούμενης δεκαετίας, και τα εναπομείναντα στελέχη της να ψάλλουν το γνωστό τροπάριο < ο Σώζων εαυτόν σωθήτω >.

Για την αντιγραφή

Λεωνίδας Ταφέκης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *