Μέχρι το Σάββατο απεργούν οι δικηγόροι-Τεράστια η ζημιά από την τετράμηνη αποχή

Share Button

dikigoroi diadilosiΑπόφαση για συνέχιση της πανελλαδικής αποχής των δικηγόρων έως και το Σάββατο 7 Μαΐου πάρθηκε από την Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας,

Η αποχή των δικηγόρων έχει βάλει λουκέτο στα δικαστήρια όλης της χώρας καθώς λίγοι ήταν εκείνοι που, το τελευταίο τετράμηνο, μπήκαν σε δικαστική αίθουσα, αφού οι άδειες για να παραστούν σε κάποια υπόθεση δίνονται από τους Συλλόγους τους με το σταγονόμετρο.

«Έχουν παγώσει τα πάντα», αναφέρει δικαστική πηγή, συμπληρώνοντας ότι δεν γίνεται κατάθεση δικογράφων και πολιτικών εφέσεων, άρα δεν κόβεται κανένα παράβολο, ενώ ελάχιστες είναι πλέον και οι εξαγορές ποινών, αφού δεν γίνονται δίκες.

Είναι χαρακτηριστικό πως, το αργότερο μέχρι τις 10 το πρωί, οι δικαστικές αίθουσες έχουν αδειάσει, αφού οι υποθέσεις των πινακίων αναβάλλονται η μια μετά την άλλη, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων που έχουν ποινικό ενδιαφέρον, άρα και ζητήματα παραγραφής.

«Παγωμένες» παραμένουν και πολλές δικαστικές και εισαγγελικές έρευνες, αφού οι εμπλεκόμενοι αρνούνται να δώσουν εξηγήσεις παίρνοντας τη μια αναβολή μετά την άλλη επικαλούμενοι την αποχή των δικηγόρων και των νομικών τους παραστατών. Δικαστικές αρχές, πάντως, επεσήμαναν πως «η κατάσταση είναι οριακή», υπογραμμίζοντας πως θα υπάρξουν σοβαρά προβλήματα στο άμεσο μέλλον, λόγω των υποθέσεων που έχουν αναβληθεί και προστεθεί στα ήδη υπερφορτωμένα πινάκια των δικαστηρίων με αποτέλεσμα να ελλοχεύει ο κίνδυνος να εκδικαστούν μετά από χρόνια.

Οι δικηγόροι, λένε, πως αντιλαμβάνονται τα προβλήματα που δημιουργούνται λόγω της αποχής τους, ωστόσο για αυτούς «τίθεται θέμα επιβίωσης και γι’ αυτό το λόγο ο αγώνας τους είναι τόσο δυναμικός».

Την ίδια ώρα παρατηρείται πως σε νέους δικηγόρους που απασχολούνται σε δικηγορικές εταιρίες, την περίοδο της αποχής, έχουν δοθεί αναγκαστικές άδειες ή έχουν γίνει ακόμη και μειώσεις μισθών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *