Το Σωματείο Εμπορουπαλλήλων και λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν.Θεσπρωτίας για την απεργία των Υγειονομικών

Share Button

apergiaΗ ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ

Η κατάσταση στην Υγεία και την Πρόνοια είναι άκρως επικίνδυνη για τους εργαζόμενους και τους ασθενείς. Τα προβλήματα στα νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ είναι εκρηκτικά και χειροτερεύουν διαρκώς. Υπολειτουργούν τα πολυϊατρεία και τα Κέντρα Υγείας, τα ιδρύματα Πρόνοιας έχουν καταντήσει ερείπια από τα οποία λείπουν ακόμα και υλικά καθαριότητας! Οι δημόσιες υπηρεσίες Υγείας – Πρόνοιας συνεχώς υποβαθμίζονται και εμείς καλούμαστε να βάζουμε όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για εξετάσεις, νοσήλια, θεραπείες κ.α., την ώρα που οι ιδιωτικοί όμιλοι, οι φαρμακοβιομήχανοι, τα διαγνωστικά κέντρα αυξάνουν την πελατεία και τα κέρδη τους!

Η άθλια κατάσταση στην Υγεία είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θεωρεί τις παροχές Υγείας του λαού “κόστος”, γιατί εμποδίζουν την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Η κατάργηση του εισιτηρίου των πέντε ευρώ δεν σημαίνει την κατάργηση των δυσβάσταχτων χαρατσιών για όσους περνούν την πόρτα του νοσοκομείου. Τα «χαράτσια» της τάξης των 70 ευρώ στα απογευματινά ιατρεία συνεχίζουν να υπάρχουν την ίδια ώρα που οι ασθενείς αναγκάζονται να πληρώνουν για μια σειρά υλικά και φάρμακα απαραίτητα για τη νοσηλεία τους.

Την ίδια ώρα οι κυβερνήσεις και η Ε.Ε. εμπορευματοποιούν τις υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας τις οποίες χρειαζόμαστε αφού καταστραφεί η υγεία μας, για να μη χάνουν από τα κέρδη τους ούτε ένα ευρώ, οι εργοδότες δεν λαμβάνουν μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας μας μέσα στο χώρο δουλειάς, όπως έχουν υποχρέωση. Έτσι κερδίζουν όχι μόνο από τις μειώσεις μισθών, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και ασφαλιστικών δικαιώματα, αλλά και με την καταστροφή της υγείας μας.

Ο αγώνας για αποκλειστικά δημόσια – δωρεάν υγεία – πρόνοια μας αφορά όλους και όλοι μαζί απαιτούμε:

• Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ΤΩΡΑ. Μονιμοποίηση επικουρικών, εργολαβικών, Voucher. Να καταργηθούν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας και η κινητικότητα.
• Άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων.
• ΤΩΡΑ να δοθούν όλα τα κονδύλια που χρωστάει το κράτος σε όλες τις δημόσιες μονάδες Υγείας – Πρόνοιας και το ΕΚΑΒ! Πλήρης και αποκλειστική κρατική χρηματοδότηση.
• Να επαναλειτουργήσουν άμεσα οι υγειονομικές μονάδες και κλινικές που έκλεισαν. Να δημιουργηθούν νέα δημόσια Κέντρα Υγείας.
• Κατάργηση όλων των πληρωμών των ασθενών. Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία – Πρόνοια, με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης.
• Να φορολογηθούν με συντελεστή 45%τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *