Το τέλος μιας πολύ δύσκολης ημέρας για την Θεσπρωτία

Share Button

P1010901Μια πολύ δύσκολη ημέρα που σημαδεύτηκε από πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα και εκτεταμένες καταστροφές σε χωράφια, καλλιέργειες, σπίτια και περιουσίες φθάνει στο τέλος της.

Οι αρμόδιες Αρχές της Περιφέρειας Ηπείρου, της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας και των Δήμων Ηγουμενίτσας και Φιλιατών παραμένουν σε επιφυλακή και εγρήγορση για την αντιμετώπιση προβλημάτων που ενδεχομένως προκύψουν μέσα στη νύχτα με την ελπίδα και την ευχή να μην παρουσιαστεί νέα επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες.

Ο δρόμος στην παλιά Εθνική οδό Ηγουμενίτσας-Ιωαννίνων παραμένει για την ώρα κλειστός στο ύψος του ΚΤΕΟ με την στάθμη του νερού να παρουσιάζει πάντως μια μικρή υποχώρηση και σε συνδυασμό με τα αναχώματα που δημιουργήθηκαν νωρίτερα, δεν αποκλείεται αύριο το πρωί με το φως της ημέρας να είναι προσπελάσιμος και να αποκατασταθεί η κυκλοφορία.

Χειρότερη είναι η κατάσταση στην Κορύτιανη όπου και ο όγκος του νερού είναι πολύ μεγαλύτερος. Η κυκλοφορία έχει διακοπεί από νωρίς το πρωί και θεωρείται πολύ δύσκολο τα νερά να απομακρυνθούν ή να υποχωρήσει η στάθμη μέχρι το πρωί.

Τα προβλήματα παραμένουν και σε πολλές περιοχές της επαρχίας Φιλιατών λόγω κατολισθήσεων και καταπτώσεων χωμάτων στο οδόστρωμα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *