Το τέλος τής …«Θεσπρωτικής»

Share Button

Του Ηλία Τσάπε, φιλολόγου

Πρόταση για νέα ονομασία: «Η Γιαννιώτικη»! Που θα ελέγχει κάθε παρασπονδία των Θεσπρωτών, κάθε ανταρσία ή τάση για διεκδίκηση των δικαίων τους. Που παραβλέπονται από Ισχυρούς τού ηπειρώτικου και αθηναϊκού Κέντρου. «Και έσονται …τα δύο – τα Κέντρα, δηλαδή! – εις σάρκαν μίαν» για να μην αφήσουν κανέναν πολίτη να τους… ξεγυμνώσει!

Η «Θεσπρωτική» εδόθη σε Ιδιώτη εξ Ιωαννίνων, διότι το βαλάντιο τής Θεσπρωτίας ήταν ανέκαθεν φτωχό, η φωνή της αδύναμη και δεν φρόντισε κανείς να γεφυρώσει τα χάσματα στην Ήπειρο. Όπως και κανείς στην Ελλάδα να πράξει το ίδιο, ισορροπώντας τα πράγματα μεταξύ δυνατών και ανίσχυρων Nομών τής  Επικράτειας!

Ίσα-ίσα, που το διπολικό  Εθνικό «Μοντέλο» ενισχύθηκε και σταθεροποιήθηκε. Καθόσον οι Ολίγοι τής Αττικής  – Πολιτικοί και Πλούσιοι – επιβάλλεται να διατηρούν ή να αυξάνουν τις Δυνάμεις και σε καιρούς κρίσης. Η συνταγή έτοιμη από τους  Αδόλφους τής πατρώας γης. Έλκουν την καταγωγή  από …Κοτζαμπάσηδες και Μπέηδες μιας όχι μακρινής εποχής!

Εποπτεία και κάθε είδους αφαίμαξη των πολιτών: οικονομική, διοικητική, ψυχολογική! Ώστε να μην έχουν φωνή, αν παρεκτρέπονται, να μην έχουν λεφτά ώστε να χάσουν αξιοπρέπεια και δυνατότητα αντίδρασης, να μην έχουν άρχοντες, με τσαγανό και ήθος πολιτικό, για να αντιστέκονται μαζί στην υπεροψία και την ατίμωση που τους επιβάλλεται.

Έχουν μαχαίρι και πεπόνι! Οι Ιωαννίτες, φυσικά! Και την Εγνατία να κάνουν τα μπάνια τους στα ξάστερα νερά τής Θεσπρωτίας. Και την Ιόνια Οδό, που την ανέβασαν στην …Πίνδο,  όπου αγκομαχούν άνθρωποι κι αυτοκίνητα μαζί, όχι δίπλα στη θάλασσα που ηρεμεί, μα στην ερημιά τού Γύπα, μακριά από τα παράλια όμορων Νομών, να την κάνουν δική τους!

Εξάλλου, κάτι ξέρει πάντα ο Εωσφόρος που, ανά τους αιώνες, κλέβει εδάφη και πληθυσμούς από γείτονες  να είναι πιο ισχυρός και να παίρνει στην εθνική μοιρασιά τη μερίδα τού Λέοντος – δίκην αθηναϊκού Κέντρου – έναντι φτωχών συγγενών. Που μπορεί να τους απαξιώνει, όποτε θέλει,  να τους κλείνει το στόμα, αν έχει και εφημερίδες …δικές του! Ημερήσιες, δήθεν θεσπρωτικές, στην υπηρεσία τού Βασιλέα των …Απειρωτάν.

Που εφαρμόζει, ατύπως και σε αγαστή συνεργασία με την ολιγαρχική Αθήνα, πρόγραμμα απο-δημοκρατισμού  και  απορρόφησης …Νομών τής Ηπείρου – οι Υπηρεσίες προηγούνται! – στο βασιλικό Κέντρο! Για τη νέα γενιά των ηπειρωτών-παγουράδων, ένεκεν τού καινοφανούς  …ήθους τών Δυνατών τής Περιφέρειας, όλη η ακτογραμμή είναι …δική τους και δεν υπάρχουν άλλοι νομοί, εν τη Νοτία και Δυτική Ηπείρω, πλην …Ιωαννίνων!

Το Γιαννιώτικο «Λόμπι», γιγαντωμένο στο χρόνο και υπεροπτικό, εμβολίζει φανερά τα συμφέροντα των γειτόνων έως …αφανισμού! Η Θεσπρωτία είναι καλή για  να μεγαλώνεις παιδιά που θα …φύγουν και για …συνταξιούχους! Η ενσωμάτωση άλλων Νομών – παλιά ιστορία! – φαίνεται πως είναι ώρα να ολοκληρωθεί! Οι κάποτε Μολοσσοί, έχοντας χάσει την ταυτότητά τους, μετατράπηκαν σε Επενδυτές …ολκής που πατούν επί πτωμάτων!

Οι πολιτικές διαίρεσης και καταλήστευσης των πληθυσμών χάριν των Ολίγων, σε όλες τις Περιφέρειες εν Ελλάδι. Με μια προϋπόθεση: ότι οι πολλοί θα ελέγχονται τιμωρητικά, όταν αμφισβητούν τις ηγεσίες και, ιδίως, όταν τις σατιρίζουν για να δείξουν στον κόσμο πως δεν γίνεται να καταλύεται κάθε έννοια τού Συστήματος και να μην σηκώνεται ο Πέλεκυς…!

Από κεντρικές Διοικήσεις που για να μείνουν αλώβητες στην Κρίση που αυτές έφεραν …θυσιάζουν υποδεέστερα  διαμερίσματα  να αλληλο-εξυπηρετούνται, ως οι έξυπνοι έναντι ηλιθίων, τους οποίους μπορούν να υποτιμούν και να …ρίχνουν, χάριν διατηρήσεως τού ημετέρου Συστήματος. Πλέον, για τους άπληστους και ζηλόφθονους Μολοσσούς, η Πάργα είναι «η Κωμόπολη τής …Ηπείρου», όχι της Θεσπρωτίας που της κατάκλεψαν τα εδάφη!

Και εκείνοι, τα πλήθη των πολιτών, να τρέχουν να ψηφίζουν, ωσάν αρνία τους Μονάρχες  των Κομμάτων, που τους τουλουμιάζουν στο ξύλο και την ανέχεια, αλλά και πάλι κολλημένοι και κουρδισμένοι να τρέχουν από πίσω να γλείψουν τα οπίσθια των Ταγών – παρ’ ολίγον να πω Τράγων! –  και τα απομεινάρια από τα λουκούλλεια  …τραπέζια τους!

Δεν μπορείς να μην πάρεις τα βουνά, σαν δεν σ’ αφήνουν να ζήσεις στους κάμπους. Ίσως, στα ψηλά βρεις αέρα να γεμίσεις τα πνευμόνια αλλά κι εκεί πάλι θα σε κυνηγήσουν, αν συνεχίζεις! Θα στείλουν ηλεκτρονικούς Διώκτες ώστε να μη μιλάς και να μην ακούγεται η φωνή σου πέραν των δικών σου ώτων! Έτσι, να βράζεις στο ζουμί σου και τη σιωπή!

Τέτοιες οδηγίες έχουν Βασιλείς και Πρωθυπουργοί από τους  Κυβερνήτες τού κόσμου: να καθυποτάσσουν και να εκμαυλίζουν τους λαούς για να αναδειχτούν εκείνοι ως οι Μεγάλοι Πόρνοι τής Γης. «Ολίγοι και… καλοί» το σύνθημα που κυκλοφορεί στα σαλόνια τους. Ενώ για τα αλώνια των Λαών έχουν άλλο ιδεολόγημα, σε γλώσσα μεταφορική: πηδήξτε τους!

Η αλυσίδα τού Κακού δεν μπορεί εύκολα να σπάσει. Σ’ αυτήν έχουν προσδεθεί πολίτες – ακόμη και …Επαναστάτες! – που τρέμουν μη χάσουν τα οφίτσια, ιδίως τα κομματικά, ή τους πάρουν το μικρόφωνο από τα χέρια! Οι «ενάρετοι», δε, και «ευλαβείς» εκ των συστημικών και «αξιοπρεπών» πολιτών τα κάνουν …επάνω τους! Δεν διανοούνται ν’ αφήσουν κάποιον να απειλήσει την άνεσή τους, τα «χρηστά ήθη», τον πολιτικό καθωσπρεπισμό!

Που επιβάλλει πολλά να κάνεις στα κρυφά – ανώμαλα κάποτε και αναίσχυντα! – απαγορεύεται όμως να μιλάς αθυρόστομα, δημοσίως. Οδηγώντας την κοινωνική υποκρισία σε ύψη ρεκόρ. Και την ντροπή να κατακλύζει τους πολλούς, καμία όμως αισχύνη να μην αγγίζει τους «Μεγάλους» για όσα εγκληματικά και κακουργηματικά πράττουν!

Να ανακατεύουν πληθυσμούς, διώχνοντας εξακόσιες χιλιάδες νέους Έλληνες, κυρίως ανδρικό πληθυσμό – η υπογεννητικότητα δεν απασχολεί τους εθνομηδενιστές Ολιγάρχες και Αριστερούς! – και να φέρνουν παράνομα στην Ελλάδα – σκοπός  η μείξη Φυλών! – όχι την …αφρόκρεμα αλλά το διηπειρωτικό αμάλγαμα, το κατακάθι των μεταναστών!

Που, συχνά, λειτουργεί επιθετικά! Το κοινωνικό «υπόλοιπο», ο δυσαρεστημένος-φτωχός πληθυσμός, που εδώ, καίτοι παράνομα εισελθών,  θα λάβει  δικαιώματα, που στερούσαν οι Χώρες τους! Να επιδοτούνται, να κλέβουν, να ζητιανεύουν …«πλένοντας» αυτοκίνητα στους δρόμους για να φαγωθούμε όλοι μια μέρα,  ξένοι και Έλληνες παρίες μαζί!

Η σκόπιμη ανασύνθεση τού πληθυσμού στην Ευρώπη, με Αφρο-ασιάτες μετανάστες, όπου παρεισφρέουν ακραία μουσουλμανικά στοιχεία, φέρνει βαθύ διχασμό στη γηραιά ήπειρο. Συνιστά Ρατσισμό, κατά των Λαών της, πέραν τής πολιτισμικής υποβάθμισης, εγείρει, δε, θέμα εθνικής και κοινωνικής δικαιοσύνης για τους γηγενείς πληθυσμούς.

Οι  εχθροί τής Ευρώπης και όσοι στο εσωτερικό δεν θέλουν να χάσουν τον ηγεμονικό ρόλο, Άγγλοι και Γερμανοί πολιτικοί – όχι οι Λαοί αλλά τα αποικιοκρατικά τους Συστήματα! – ολοκληρώνουν τη μετάβαση στην ήπειρο των διχασμένων Φυλών. Αφού πλέον εκλείπει και η ριζοσπαστική Αριστερά που συνέβαλε στη διαίρεση! Όπως τώρα η πλημμυρίδα των αλλοδαπών! Ο Αυτοκράτορας ξέρει: όποιος ελέγχει την Ευρώπη, ελέγχει  την ανθρωπότητα!

Αλλά οι Βασιλιάδες τής δικής μας Ηπείρου να μένουν στις θέσεις τους, γιατί έτσι τα κανόνισαν: η Θεσπρωτία να είναι στον πάτο – οι νέοι, αθρόα, την εγκαταλείπουν, άλλοι μάζεψαν το σύμπαν Εργασίας -Εξουσίας! – και, με τις κλοπές των φυσικών πόρων να συνεχίζονται, να πλησιάζει το …τέλος της! Ό,τι δεν κατάφεραν οι εχθροί, πετυχαίνει η αθηναϊκή Ηγεμονία, ομού με το ηπειρωτικό Περιφερειακό Κέντρο!

Μετά τον Λιμένα τής Θεσπρωτίας – το ακριβό της έρεισμα-κόσμημα! – και την παραλιακή Ζώνη να παίζεται… «κορώνα-γράμματα», παίρνουν σειρά …τα βουνά, τα λαγκάδια, ατομικές Ιδιοκτησίες και Κοινοτικοί Ελαιώνες, δίχως καμιά «ντουφεκιά» ν’ ακουστεί, έτσι για την τιμή των όπλων! Μάλλον, ακολουθεί  και η κατάργηση τής …τοπικής Αυτοδιοίκησης  για να μην σκεφτούμε στο μέλλον να …ξυπνήσουμε τους  Εκπροσώπους!

Που τσακώνονται για το Νοσοκομείο ή για θέματα που προσφέρονται για ζουρλομανδύα! Όταν το Όνειρο για μεταφορά τού Νοσηλευτικού Ιδρύματος στη μια «φτερούγα» τού λιμανιού τής Πόλης και η μετατροπή τού τωρινού  θαυμάσιου Κτίσματος σε Μονάδα Χρόνιων Παθήσεων, μαζί και Γηροκομείου, στη θεσπρωτική Φύση – θα έδινε άλλη αίγλη στον τόπο, όχι της εσαεί υποβαθμισμένης Νοσοκομειακής Μονάδας!

Παλιομοδίτες  πολιτικοί, αν και νέοι, που ξοδεύουν το χρόνο σε …γάμους και κηδείες! Να τριγυρίζουν  σε χωριά και πόλεις για άγρα ψήφων! Τη Θεσπρωτία, όμως, που με το φυσικό Πλούτο δεν έπρεπε καν να έχει Ελληνόπαιδες μετανάστες, ούτε που τη σκέφτονται! Δεν νοιάζονται αν κάποτε θα ζούμε με ξεροκόμματα που ήδη μας πετάνε από τα βουνά οι Παραλίμνιοι! Παρά τα σιρίτια τής Εξουσίας δεν επωμίζονται τα χρέη τους στο Λαό!

Όμως, …να σκύβουν το κεφάλι στα Κόμματα και να μην κάνουν ποτέ την αυτονόητη υπέρβαση υπερασπιζόμενοι γη, νερό, αέρα και …Θεσπρωτούς που τους αναδεικνύουν, για το καλό τής ιδιαίτερης πατρίδας! Με το μυαλό τους – ιδίως οι  ηπειρώτες Βλάχοι πολιτικοί – μόνο στις θέσεις Εξουσίας! Ενώ οι Πάτρωνές τους, οι άθλιοι των Αθηνών, και τη μεγάλη Πατρίδα μπορούν να ποδοπατήσουν – το κάνουν πλέον φανερά! – για τα Συμφέροντά τους!

Ίσως, – τι να σκεφτεί κανείς με την τρέλα που έχει ενσκήψει! – το Ελληνικό Κράτος βάλει Υποθήκη για νέο Δανεισμό κι εμάς τους … Κατοίκους, πιστεύοντας ότι είμαστε ζώα που δεν ακούνε, δεν μιλάνε, δεν βλέπουν, με το …«Κεφάλι» πουλώντας μας στα σκλαβοπάζαρα τής Αυτοκρατορίας! Αφού πίσω κι από τις Κυβερνήσεις ο Ιδιώτης Διάβολος που τις διοικεί – ποιος λέει ότι το Δημόσιο αυτοδιοικείται! – δεν σκέφτεται ούτε τα …παιδιά του!

Κι άμα λάχει, τη Θεσπρωτία των χιλιάδων χρόνων, έτσι που θα την καταντήσουμε, με τους οικισμούς  να ερημώνουν και την πρωτεύουσα να γίνεται …Χωριό – κύρια επιχείρηση τα Café, όπου υποαπασχολούνται νέοι με καλό …«χαρτζιλίκι» από το Κράτος! – να τη δώσουμε …προίκα και στους πειναλέους για εδάφη  Αλβανούς, αν αυτό πει ο Big Brother και τα τσιράκια του! Που έδωσαν και τη Βόρεια Ήπειρο! Να γίνει η Αλβανία άλλη τόση!

Πού είναι τα λαλίστατα Κόμματα; Σε ποιον προδοτικό «Αστερισμό» ζουν; Ο αγώνας για το Σινάφι θα σταματήσει κάποτε; Θα βγουν από τα χαρακώματα των Συμφερόντων τους;  Ή θα τους βγάλουν δια της βίας οι Πολίτες που βλέπουν σε ποιους γκρεμούς μάς οδηγούν, μαζί με μας και την Ιστορία, όπου μόνον  μέσα της πλέον ανασαίνουμε; Από τον Κορβανά τού Λαού πόσο ακόμη θα κρατιούνται οι πατριδοκάπηλοι και αργυρώνητοι;

   Η γάγγραινα τού Ελληνισμού: ο απαρχαιωμένος, δωσίλογος και άπατρις Κομματισμός. Η Δημοκρατία όχι μόνον Νέα δεν είναι αλλά, όντας ανύπαρκτη, έχει αντικατασταθεί από ξενοκίνητη Τυραννία! Ενώ το Φάντασμα τής …Επανάστασης στην Ελλάδα μάς παραπέμπει πλέον σε παραμύθια: μια φορά κι έναν καιρό, υπήρχαν δύο ξενόφερτα ΚΚ και ένα Ε μόνο του κι αδύναμο, σ’ ένα ξέφραγο αμπέλι, ήτοι σ’ ένα καλυβόσπιτο τής Υδρογείου! Μια μέρα, λοιπόν, ήρθε…  τα πήρε όλα και τα σήκωσε η καταιγίδα τού Καπιταλισμού!

Το Πράσινο, μάλιστα, Κίνημα ξέφτισε τόσο  που …τρεις και ο Κούκος από τη Δύση το ακολουθούν! Τι κι αν στον κόσμο γίνονται σαρωτικές αλλαγές, που αφήνουν συνεχώς πίσω τη Χώρα! Τα Κόμματα-συντεχνίες συνεχίζουν να εκπροσωπούν τον εαυτό τους και την Παράδοση που τα κρατά στην Εξουσία. Και στο Χρήμα! Στάση που τα μετατρέπει σε Συμμορίες! Ας γίνει Συνείδηση: ο Κόσμος δεν θα αλλάξει, ούτε και η Ελλάδα, αν δεν αλλάξει η Πολιτική. Ενώ οι Χάννοι συνεχίζουν να ψηφίζουν, ως Συνεργοί, τους Δήμιούς τους!

Για να …σκοτώνουν μύγες ή να παραπονιούνται για αναδουλειές! Ενώ το Κακό συντηρείται από τους ίδιους. Αφού και οι Αφρο-ασιάτες, οι Σωτήρες μας στο Δημογραφικό – Θεέ και Κύριε! – αντικαθιστώντας τους Έλληνες στο …κρεβάτι και σε θέσεις, όπου τα Νιάτα μας έφαγαν πόρτα και έφυγαν, γκετοποιούνται! Κι αυτοεξυπηρετούνται! Φέρνοντας αγαθά από τις χώρες τους! Δεν έχουμε δει τίποτε ακόμη οι Έλληνες …«ανθρωπιστές»!

Παρά ταύτα, τους πονεμένους Μετανάστες να τους αγαπάμε, αδέλφια, περισσότερο κι από τον εαυτό μας και την Πατρίδα, γιατί έτσι όρισαν οι …φιλεύσπλαχνοι Αμερικανοί,  Γερμανοί και  Άγγλοι Ολιγάρχες που μας διοικούν! Και με τις Εταιρείες αφαιμάσσουν τις Χώρες προέλευσής τους, σε συνεργασία με τους απανταχού δικτάτορες, και τους φέρνουν εδώ να τους φορτώνεται  ο …Λαός – ποιος άλλος; – τής κατακαημένης Ψωροκώσταινας!

Όπου «Οικογένειες» και Κομματάρχες συνεχίζουν να διαλύουν Θεσμούς – Υγεία, Παιδεία, Δικαιοσύνη! -και Έθνος, ερήμην των Πολιτών! Και οι βουλευτάδες να απολαμβάνουν τα πολυτελή Γραφεία τους σε Επαρχία και Αθήνα! Ενώ Νομαρχίες και Δήμοι μπορούν ανέξοδα να τους στεγάσουν! Και η Βουλή να γίνεται Μαυσωλείο τεθνεώτων και μη πολιτικών!

Νάρκες πολλές στα θεμέλια των Εθνών από την Εξουσία τού Νέου Αδόλφου τής Γης! Που θυμώνει πολύ, όταν τον… προσβάλλεις! Κι ούτε …βλέμμα δεν σου ρίχνει στο δρόμο δια των αντιπροσώπων του στον Τύπο! Κι αν θίγεσαι οι «μπακάληδες» θα σε βάλουν στη θέση σου. Έχουμε και φυλακές για τους …λεβέντες! Και ζωή εν τάφω για τον Πολίτη που ονειρεύεται!

Τι δημοσιογραφία, τι αλήθεια, τι σάτιρα και… κουραφέξαλα! Η Γη… Κοιμητήριο ιδεών και ανθρώπων. Όλα υπό έλεγχο από μικρούς και μεγαλο- Ιδιώτες που φυλάνε, σαν Γερμανοί, το νούμερό τους, το Εγώ τους, τα ΜΜΕ! Και όλοι, στο μέλλον, κάτω από πολυφυλετικές Εξουσίες που θα φτιάχνουν τη μοίρα μας! Δίχως να πονοκεφαλιάζουμε εμείς γι’ αυτήν!

Ποιοι θα φύγουν από τη Θεσπρωτία, ποιοι θα μείνουν στην Ελλάδα; Σίγουρα, τα παιδιά τής Ελίτ δεν θα κουνηθούν από τη θέση τους. Το κλίμα τής Αττικής, ιδίως, είναι θαυμάσιο! Ποιοι, εξάλλου, θα κυβερνάνε τη Χώρα, νυν και αεί! Στο εξωτερικό μόνον για σπουδές! Η ζωή των Ελλήνων, ελέω διορισμένων ηγεμονίσκων, στα χέρια Δύσης και Ανατολής.

Να αλωνίζουν παντού οι Δαίμονες, ακόμη και στο …μέλλον – δεν βαριέσαι! – αρκεί να μην πειράξουν το βολεμένο σπίτι μας. Και γίνει κι αυτό φτωχό, όπως εκατομμυρίων Ελλήνων, ραγιάδων κι απόκληρων, που ζούνε πλέον σε βαθύ σκοτάδι και απίστευτη αλαλία!

 

 

 

 

1 comment on Το τέλος τής …«Θεσπρωτικής»

  1. Καλή σας ημέρα.

    Συφωνούμε απόλυτα με την ανάλυση σας.

    Οι στον αυτόματο πιλότο όμως διαχειριζόμενοι τα του νομού μας δεν μπορούν να δουν ούτε το δάσος διότι έχουν εστιάσει το δενδρο.

    Δεν γίνεται μια κλειστή ομάδα τοπικών παραγόντων – και όχι μόνον – να ελέγχονται απο την όποια εξουσία και οι τοπικές κοινωνίες να υποφέρουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *