Το βιογραφικό σημείωμα του νέου Δημάρχου Ηγουμενίτσας Παναγιώτη Νταή

Share Button

Ο Παναγιώτης Νταής γεννήθηκε το 1968 και μεγάλωσε στην Ηγουμενίτσα όπου ολοκλήρωσε την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών/ Σχολή Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών και έλαβε Πτυχίο Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στη Δημόσια Πολιτική και απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.

Έχει ασκήσει δημοσιογραφία σε εφημερίδες και ραδιοφωνικούς σταθμούς της Θεσπρωτίας και έχει διατελέσει Ειδικός Σύμβουλος Νομαρχίας Θεσπρωτίας. Στη σταδιοδρομία του στην κρατική διοίκηση, υπηρέτησε ως στέλεχος, αλλά και σε θέσεις Προϊσταμένου στα Υπουργεία Εσωτερικών – Πολιτισμού/ Αθλητισμού – Τουρισμού. Στο πλαίσιο αυτό – μεταξύ άλλων – συμμετείχε στην ίδρυση και λειτουργία των Κ.Ε.Π. στην εφαρμογή των προγραμμάτων «Καλλικράτης» και «Διαύγεια», στη διαχείριση των έργων ΕΣΠΑ των Υπουργείων Εσωτερικών, Πολιτισμού και Τουρισμού, ως επικεφαλής των αντίστοιχων Διαχειριστικών Αρχών.

Είναι Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Ηγουμενίτσας από το 2019, έχει διατελέσει εκλεγμένο μέλος του πρώτου Δ.Σ. του Διοικητικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, είναι μέλος του Δ.Σ.  του Πολιτιστικού Σωματείου – Κίνησης Πολιτών «Διάζωμα» και έχει διατελέσει μέλος και Πρόεδρος του ΔΣ του Οργανισμού Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων του Υπουργείου Πολιτισμού.

Τέλος, έχει έντονη επιστημονική δραστηριότητα ως εισηγητής στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης – Αυτοδιοίκησης σε θέματα οργάνωσης και λειτουργίας της κρατικής διοίκησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και σε θέματα χρηματοδότησης έργων. Αρθρογραφεί στον ειδικό επιστημονικό περιοδικό τύπο για θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης, περιφερειακής πολιτικής, ελεγκτικών μηχανισμών, σχέσεων κράτους – πολίτη, δημοσιονομικού πλαισίου κ.τ.λ.

Είναι παντρεμένος με την Ελένη Κουτούκη, στέλεχος του Υπουργείου Εσωτερικών, από την Αμπελώνα (Πόβλα) Φιλιατών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *