Με τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας και με εργαζόμενους της Περιφερειακής Ενοτητας συναντήθηκε το ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας

Share Button

Aντιπροσωπεία της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας επισκέφτηκε την Αντιπεριφέρεια Θεσπρωτίας όπου συναντήθηκε με εκπροσώπους των εργαζομένων υπαλλήλων και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Πιτούλη Θωμά.

Τέθηκαν τα ζητήματα που αφορούν τα πεπραγμένα της Περιφέρειας Ηπείρου στη Θεσπρωτία, τη λειτουργία της Αντιπεριφέρειας Θεσπρωτίας αλλά και για το μελλοντικό σχεδιασμό έργων πνοής που έχει ανάγκη ο τόπος μας.

Κοινή πεποίθηση είναι ότι η περιφέρεια Ηπείρου έχει εστιάσει την αναπτυξιακή της προοπτική κυρίως στα Ιωάννινα μη αξιοποιώντας επαρκών τις δυνατότητες και των άλλων νομών, π.χ. ο μπλε διάδρομος που διασχίζει την Αδριατική ξεκινώντας από τα Δαλματικά παράλια και καταλήγοντας στην Καλαμάτα στο μόνο κομμάτι που δεν εφάπτεται τα παράλια είναι η Ήπειρος, γι΄ αυτό είναι άμεση η ανάγκη τουλάχιστον της αναβάθμισης του δρόμου από Πρέβεζα μέχρι το τελωνείο του Μαυροματίου, με την κατασκευή παράλληλα του περιφερειακού Ηγουμενίτσας, σε τρίϊχνο δρόμο με ανισόπεδες εξόδους και σύνδεση με τον μπλε διάδρομο εντός της Αλβανίας.

Επιπλέον το τελωνείο στο Μαυρομάτι πρέπει άμεσα να αναβαθμιστεί ώστε να γίνονται εξαγωγές προϊόντων (οι ιχθυοπαραγωγοί της λωρίδας Σαγιάδας και οι μανταρινοπαραγωγοί της Κεστρίνης για να εξάγουν τα προϊόντα τους στην Αλβανία πρέπει να διασχίσουν 180 χμ μέχρι το τελωνείο της Κακαβιάς!!!)

Επίσης δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή πλάνο αναπτυξιακής διάχυσης των δραστηριοτήτων του λιμανιού της Ηγουμενίτσας, μετά την ιδιωτικοποίηση του, στον υπόλοιπο νομό, ούτε σχεδιασμός λειτουργίας νέων δημόσιων πορθμείων όπως Σαγιάδας-Κέρκυρας και Πλαταριάς-Λευκίμμης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης αφού συμφώνησε εν πολλοίς με τις παραπάνω προτάσεις επεσήμανε ό,τι το γεγονός της κεντρομόλου λειτουργείας της Περιφέρειας αλλά και της πολυνομίας και του μη ξεκαθαρίσματος των αρμοδιοτήτων μεταξύ των διαφόρων βαθμών ΟΤΑ, αποτελούν τροχοπέδη για έναν μακροχρόνιο αναπτυξιακό σχεδιασμό.

Τέλος τονίστηκε ότι οι υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας λειτουργούν με το ελάχιστο προσωπικό, καθώς ενώ υπάρχουν πολλές συνταξιοδοτήσεις δεν γίνεται καμία πρόσληψη μόνιμου εξειδικευμένου προσωπικού με ευθύνη του Υπουργείου Εσωτερικών με αποτέλεσμα την υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στον πολιτη.

Η Ν.Ε. Θεσπρωτίας του ΠΑΣΟΚ, θα είναι αρωγός σε κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ΟΤΑ της Περιφερειακής Ενότητάς μας, ενώ οι συναντήσεις με εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης της Θεσπρωτίας καθώς και με τους παραγωγικούς και άλλους φορείς, θα συνεχιστούν όλο το επόμενο διάστημα, με σκοπό την καταγραφή των προβλημάτων και της δυνατότητας συνεισφοράς του ΠΑΣΟΚ στην επίλυση τους.

ΠΑΣΟΚ – Κινημα Αλλαγής
Ν.Ε. Θεσπρωτίας

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *