Με τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσπρωτίας συναντήθηκε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ

Share Button

Τα προβλήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσπρωτίας, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που πραγματοποίησε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, με τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του νομού, Πύραρχο κ. Απόστολο Κουρούσια.

Ο κ. Απόστολος Κουρούσιας, μεταξύ άλλων τόνισε την ασυνεννοησία που υπάρχει μεταξύ Δήμου Ηγουμενίτσας, Περιφέρειας και Δασαρχείου σχετικά με τις αρμοδιότητες και τις ευθύνες όσον αφορά την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών (καθαρισμοί δασικής βιομάζας, διάνοιξη και συντήρηση δασικών δρόμων, δημιουργία και συντήρηση δασικών δεξαμενών).

Σημείωσε το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού καθώς έχουν καταργηθεί 5 θέσεις υπαξιωματικών και 3 θέσεις πυροσβεστών από την τοπική υπηρεσία, πρόβλημα που επιτείνεται και από αποσπάσεις πυροσβεστών στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, έπειτα από πολιτικές παρεμβάσεις.

Ο κ. Κουρούσιας, έθιξε την ελλιπή συντήρηση του πυροσβεστικού πλοιαρίου από την ΟΛΗΓ ΑΕ, που εχει ως αποτέλεσμα την μη επιχειρησιακή ετοιμότητα για οποιοδήποτε συμβάν προκύψει στο λιμάνι.

Ανέφερε την ανάγκη χορήγησης υλικοτεχνικής υποδομής στους εθελοντές πυροσβέστες ώστε να μπορούν συνδράμουν στις επιχειρήσεις, ενώ τέλος ζήτησε την παραχώρηση χώρου 150 τ.μ. απ’ το πρώην Κ.Υ. για τη δημιουργία στεγάστρου για πυροσβεστικά οχήματα.

Τα όσα αποκαλύφθηκαν από την συνάντηση, προκαλούν την εύλογη ανησυχία και εγείρουν προβληματισμό για την αίσθηση ασφάλειας των πολιτών, ενώ η ανάγκη για την υλοποίηση των αιτημάτων που έθεσε ο κ. Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, είναι επιτακτική.

Η Ν.Ε. Θεσπρωτίας του ΠΑΣΟΚ, θα είναι αρωγός σε κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι φορείς της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητάς μας, ενώ οι συναντήσεις με τους δημοσίους καθώς και τους παραγωγικούς φορείς , θα συνεχιστούν όλο το επόμενο διάστημα, με σκοπό την καταγραφή των προβλημάτων και της δυνατότητας συνεισφοράς μας στην επίλυση τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *