Τοποθέτηση Λαϊκής Συσπείρωσης για τη συζήτηση του Δ.Σ Ηγουμενίτσας για τον «προγραμματισμό προσλήψεων μόνιμου και έκτακτου προσωπικού»

Share Button

doris dimasΒασικά σημεία της τοποθέτησης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κατά την συζήτηση στο Δ.Σ. Ηγουμενίτσας για τον «προγραμματισμό προσλήψεων μόνιμου και έκτακτου προσωπικού»

Στον Δήμο μας την 01/01/2011 οι εργαζόμενοι, σύμφωνα με την εισήγηση των υπηρεσιών μας, ήταν 238. Σήμερα είναι 177. Δηλαδή 61 η 25,6% λιγότεροι. Για να μην αναφερθούμε στις ελλείψεις από το 2000 με την εφαρμογή του «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ» στην πορεία προς ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου .
Με βάση τις ανάγκες των υπηρεσιών και τον κανονισμό προκύπτουν η ανάγκη για πρόσληψη 143 ακόμα εργαζομένων, από τους οποίους 89 στον τομέα της καθαριότητας.(τομέας που ιδιωτικοποιείται κομμάτι-κομμάτι)
Αντί αυτού ο Δήμαρχος εισηγείται την πρόσληψη 11 υπαλλήλων ΠΕ και ΤΕ (με κάλυψη από τον προϋπολογισμό του Δήμου) την στιγμή που ο Δήμος μας έχει ανάγκη κύρια από υπαλλήλους των κλάδων ΔΕ και ΥΕ (εργαζόμενοι στην καθαριότητα).
Η πρόταση του Δήμαρχου ακολουθεί τις οδηγίες του άρθρου 11 του ν. 3833/10. (εφαρμοστικού νόμου του Μνημονίου Ι) .
Ο κ. Τσίπρας επιμένει ότι το Μνημόνιο τέλειωσε, αλλά οι εφαρμοστικοί νόμοι του ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ. Άρα το ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ. Η κυβέρνηση άλλαξε, αλλά οι αντιλαϊκοί νόμοι ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ και καλούμαστε να τους εφαρμόσουμε!!!
Δεν καταλαβαίνουμε από πηγάζει η αισιοδοξία του Δήμαρχου ότι η κυβέρνηση προτίθεται να πάρει μέτρα υπέρ των Δήμων και κατά συνέπεια υπέρ των κατοίκων τους. Γιατί η κυβέρνηση έχει ήδη δώσει δείγματα γραφής.
Σας είναι γνωστές οι δηλώσεις Βαρουφάκη για κατάργηση της κρατικής χρηματοδότησης στους Δήμους, το συζητήσαμε σε προηγούμενο Δ.Σ..
Σας θυμίζουμε την συμφωνία με το Euro group που προβλέπει ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς ,πρωτογενή πλεονάσματα, τήρηση των κανόνων της Ε.Ε. και των υποχρεώσεων για αποπληρωμή του χρέους. Κατά συνέπεια περιορισμό της κρατικής χρηματοδότησης στους Δήμους για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών
Σας θυμίζουμε τις κατευθύνσεις του υπουργείου για εφαρμογή των «μνημονιακών» νόμων 3833/10, 4093/2012, 4257/2014.
Από πού προκύπτει χαλάρωση και κατάργηση του παρατηρητήριου, όταν στην Ε.Ε. η εφαρμογή της συνθήκης «Ευρώπη 2020» προβλέπει παρατηρητήριο ελέγχου των προϋπολογισμών για όλα τα κράτη μέλη; Η Γαλλία που αντιμετωπίζει τέτοιο πρόβλημα το ξέρετε ότι δεν έχει μνημόνιο.
Τόσο ο Δήμαρχος όσο και ό Ανδρέας Νταής λένε να μη βιαζόμαστε και συνιστούν αναμονή να δούμε τι θα κάνει η κυβέρνηση. Η Λ.Σ. θυμίζει ότι η αναμονή στο ΠΑΣΟΚ κράτησε πάνω από 30 χρόνια και οδήγησε στην κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα.
Έχει υποχρέωση ο Δήμος να ιεραρχεί τις ανάγκες και να διεκδικεί από την κυβέρνηση την άμεση ικανοποίηση τους. Αυτό πρέπει ισχύει για κάθε Δήμο και για κάθε κυβέρνηση. Άλλωστε υπάρχουν Δ.Σ. και Δήμαρχοι στην Ελλάδα που ήδη το έχουν κάνει αυτό, όπως της λ.χ. ο Δήμος της Πάτρας.
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καταψηφίζει την Πρόταση του Δημάρχου για πρόσληψη 11 υπαλλήλων Π.Ε κα Τ.Ε. κατά εφαρμογή του ν. 3833/10.
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καταψηφίζει την πρόταση για πρόσληψη προσωπικού ιδιωτικού δικαίου 5 μηνών ανταποδοτικού χαρακτήρα (άρθρο 10του ν. 4257/2014)
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» ψηφίζει τις προσλήψεις ναυαγοσωστών γιατί πρόκειται για πραγματικά εποχιακό προσωπικό.
«Λαϊκή Συσπείρωση» παίρνοντας υπόψη τις ανάγκες και το έργο που επιτελούν, ψηφίζει την ανανέωση των 12μηνων συμβάσεων των εργαζομένων στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ.
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» προτείνει στο Δ.Σ. να διεκδικήσει την πρόσληψη των 143 εργαζομένων όπως οι υπηρεσίες του Δήμου προτείνουν και ο κανονισμός προβλέπει. Τόσοι χρειάζονται για να λειτουργήσει ο Δήμος με στοιχειώδη επάρκεια για να καλύψει τις λαϊκές ανάγκες. Να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση την αναγκαία χρηματοδότηση. Να απευθυνθούμε με τα αιτήματα μας στα εργατικά συνδικάτα, στους συλλόγους, στους Μ.Φ. στα λαϊκά στρώματα του τόπου, να οργανώσουμε μέτωπο αγώνα και διεκδίκησης. Είναι ο μόνος δρόμος να εμποδίσουμε την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου.
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» πιστεύει ότι μόνο μέσα στον αγώνα μπορεί να υπάρξει αισιοδοξία, περηφάνια και αξιοπρέπεια.
Ηγουμενίτσα 19/03/2015

Για την «Λαϊκή Συσπείρωση»

Δώρης Δήμας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *