Τουρισμός για όλους: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα- Η διαδικασία για τα voucher των 150 ευρώ

Share Button

Σήμερα θα ανοίξει η πλατφόρμα των αιτήσεων για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους», οι οποίες θα υποβληθούν με βάση το ΑΦΜ των ενδιαφερομένων.

Οι δικαιούχοι του προγράμματος- που θα αναδειχθούν μέσω κλήρωσης- θα λάβουν voucher αξίας 150 ευρώ, το οποίο μπορούν να χρησιμοποιήσουν σε καταλύματα σε όλη την Ελλάδα, μέχρι τον Ιούνιο του 2023. Για ΑμεΑ με αναπηρία άνω του 67% η επιδότηση ανέρχεται σε 200 ευρώ.

Η διαδικασία των αιτήσεων 

Οι αιτήσεις θα γίνουν στο vouchers.gov.gr- ή μέσω ΚΕΠ- ανάλογα με το ΑΦΜ των ενδιαφερομένων. Συγκεκριμένα:

  • Όσοι έχουν ΑΦΜ που λήγει σε 1, 2 και 3, μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους από σήμερα, Σάββατο.
  • Όσοι έχουν ΑΦΜ που λήγει σε 4, 5 και 6, μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους από αύριο, Κυριακή.

Από τη Δευτέρα (18/7), η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα είναι ανοιχτή για όλα τα ΑΦΜ και θα παραμείνει σε λειτουργία μέχρι και την Πέμπτη (21/7), στις 23:59.

Η υποβολή της αίτησης γίνεται με τους κωδικούς τους Taxisnet και την επιβεβαίωση του αριθμού κινητού τηλεφώνου και του email.

Οι δικαιούχοι 

Αιτήσεις για το πρόγραμμα Τουρισμός για όλους μπορούν να υποβάλλουν πολίτες με ατομικό εισόδημα έως 16.000 ευρώ και οικογενειακό έως 28.000 ευρώ, ποσό που προσαυξάνεται για κάθε παιδί.

Τα εισοδηματικά κριτήρια

Τουρισμός για όλους: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τα voucher των 150 ευρώ

Δεν μπορούν να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα δικαιούχοι του Κοινωνικού Τουρισμού (2021-2022 και 2022-2023), ανεξάρτητα από το εάν έκαναν χρήση της παροχής- όπως και ωφελούμενοι του «Evia-Samos Pass».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *