Τους 10 βασικούς άξονες του προγράμματός του παρουσίασε ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Παναγιώτης Νταής

Share Button

Την κάθοδό του στις Δημοτικές εκλογές διεκδικώντας τον Δήμο Ηγουμενίτσας με τον συνδυασμό του “Συμμαχία Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης” ανακοίνωσε και επίσημα ο Παναγιώτης Νταής.

Σε μία ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα στο ξενοδοχείο Αντζέλικα ο κ.Νταής παρουσίασε επιγραμματικά και συνοπτικά τους δέκα άξονες του προγράμματός του, άξονες σημαντικών και καίριων παρεμβάσεων με έντονο αναπτυξιακό πρόσημο και με στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών.

Η παρουσία του κόσμου ήταν εντυπωσιακή με τον κ.Νταή να αποσπά θερμό χειροκρότημα στο τέλος της ομιλίας του.

Οι δέκα άξονες του προγράμματός του

  1. Ο Δήμος και η τοπική κοινωνία θα κληθούν να συνυπάρξουν και συλλειτουργήσουν με έναν Οργανισμό Λιμένα υπό ιδιωτική διοίκηση.

2. Ο Δήμος θα πρέπει να αξιοποιήσει τις δυνατότητες που προσφέρουν τα ευρωπαϊκά, εθνικά και περιφερειακά χρηματοδοτικά προγράμματα (όπως είναι το ΕΣΠΑ, το Ταμείο Ανάκαμψης, τα προγράμματα Αντώνης Τρίτσης, Φιλόδημος, το Εθνικό και Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης κ.α.).

3. Η ανάπτυξη πρέπει να είναι προσαρμοσμένη στις τοπικές ανάγκες και συνθήκες.
Καθώς και να πληροί τα κριτήρια της βιωσιμότητας.

4. Η προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.
Στο πλαίσιο αυτό, η αναδιοργάνωση του συστήματος αποκομιδής απορριμμάτων αλλά και γενικότερα του μηχανισμού καθαριότητας είναι αναγκαία.

5. Ο Δήμος χρειάζεται να σχεδιάσει και εκτελέσει προγράμματα και έργα βιώσιμης αστικής ανάπτυξης και κινητικότητας, μέσω των οποίων θα βελτιωθούν οι συνθήκες και η ποιότητα ζωής των κατοίκων του.

6. Ο Δήμος θα κληθεί να προσαρμοστεί ταχέως στο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον που επιβάλλει η ενεργειακή κρίση.

7. Η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής πρέπει επιτέλους να αντιμετωπιστεί με έναν ολιστικό τρόπο.

8. Ο Δήμος χρειάζεται να οργανώσει με πιο αποτελεσματικό τρόπο τους μηχανισμούς διαχείρισης των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης ώστε να διασφαλιστεί η επάρκεια στην παροχή του νερού.

9. Η αναδιοργάνωση του τομέα της κοινωνικής πολιτικής. Με γνώμονα την διεύρυνση του αντικειμένου και την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων παροχών και υπηρεσιών προς τους συνδημότες.

10. Ο Δήμος τέλος, οφείλει να εφαρμόσει ένα σύγχρονο μοντέλο διοίκησης.

Περισσότερες φωτογραφίες στον παρακάτω σύνδεσμο

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *