Τριπλασιασμός εισφορών ΟΓΑ καθηλώνει κάθε δραστηριότητα

Share Button

agrotesΜπροστά σε ανυπέρβλητα εμπόδια αναμένεται να βρεθούν το επόμενο διάστημα οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ, με βάση τα όσα επιτάσσει η πρόσφατη συμφωνία με τους δανειστές και περιλήφθηκαν στο σχετικό νομοσχέδιο που πέρασε από τη Βουλή.

Με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ο Οργανισμός Γεωργικής Ασφάλισης επιδοτείται κάθε χρόνο με ένα ποσό της τάξεως των 3 δισεκ. ευρώ, όταν τα πραγματικά έσοδά του από εισφορές ασφαλισμένων μόλις και μετά βίας ανέρχονται στο ποσό των 400 εκατ. ευρώ.
Τα πρώτα δύο κλιμάκια εισφορών (από τα 7 συνολικά που προβλέπονται) και αντιστοιχούν στη συντριπτική πλειοψηφία (περίπου το 85%) των ασφαλισμένων του Οργανισμού, διαμορφώνονται στα 62,76 και 70,93 ευρώ το μήνα (ακολουθούν 5 κλιμάκια με εισφορές 79,51, 91,40, 104,32, 120,35 και 136,26 ευρώ το μήνα) και παρά το γεγονός ότι κινούνται σε ανεκτά επίπεδα, σήμερα το 40% των ασφαλισμένων παρουσιάζει ληξιπρόθεσμες οφειλές. Αυτό σημαίνει πως οι εν λόγω αγρότες δεν μπορούν να βγάλουν ασφαλιστική ενημερότητα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορούν να ενταχθούν σε αναπτυξιακά προγράμματα (Σχέδια Βελτίωσης κ.α.), δεν θα μπορούν να εισπράττουν επιστροφή ΦΠΑ, δεν μπορούν να δανειοδοτηθούν από τις τράπεζες, δεν μπορούν να εκδώσουν πιστωτικές κάρτες και πολλά άλλα.
Παράταση µέχρι τις 24 Ιουλίου στις ασφαλιστικές εισφορές

Παράταση της προθεσµίας που έληγε στις 10 Ιουλίου µέχρι και τις 24 Ιουλίου έδωσε η διοίκηση του ΟΓΑ για την πληρωµή των ασφαλιστικών εισφορών του Β’ εξαµήνου 2014 του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης, λόγω της παράτασης και της τραπεζικής αργίας.

Σηµειώνεται ότι η καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών είχε όριο την 30η Ιουνίου, αλλά λόγω των περιορισµών στις τραπεζικές συναλλαγές ο ΟΓΑ είχε δώσει πρώτη παράταση έως τις 10 Ιουλίου. Επειδή όµως τα capital controls διατηρούνται ακόµα η διοίκηση του Οργανισµού αποφάσισε να δώσει µια ακόµα παράταση, σύµφωνα µε τη σχετική ανακοίνωση.

Επίσης, έως τις 24 Ιουλίου παρατείνεται και η προθεσµία πληρωµής των δόσεων, µέσω της Τράπεζας Πειραιώς, χωρίς καµία επιβάρυνση για τους ασφαλισµένους που έχουν ενταχθεί σε ρύθµιση και η οποία έληγε εντός του χρονικού διαστήµατος ισχύος της τραπεζικής αργίας (από 29-06-2015 έως και 15-07-2015).

Σε κάθε περίπτωση, οι πληρωµές µπορούν να πραγµατοποιηθούν σε οποιοδήποτε κατάστηµα Τράπεζας ή µέσω ΕΛ.ΤΑ, µε την ειδική ειδοποίηση που έχει ήδη αποσταλεί στους ασφαλισµένους, χωρίς καµία επιβάρυνση.

 

ΠΗΓΗ: www.agronews

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *