Τρίτος θάνατος από τον κορονοϊό στην Ελλάδα – 190 τα κρούσματα

Share Button

Τρίτος θάνατος από τον κορονοϊό καταγράφεται στην Ελλάδα με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα να βρίσκονται στα 190. Το πρωί του Σαββάτου δύο άνδρες, ένας 90χρονος και ένας 67χρονος υπέκυψαν στην Πτολεμαϊδα και τη Ζάκυνθο αντίστοιχα, όπου και νοσηλεύονταν. Την ίδια ώρα η χώρα βρίσκεται σε καραντίνα μετά και τα νέα μέτρα με τα οποία κλείνουν, μεταξύ άλλων, εμπορικά κέντρα καφέ χώροι εστίασης, θέατρα και κινηματογραφοι.

Στην επίσημη ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας αναφέρει για τους δύο νέους θανάτους από το κορονοϊό SARS-CoV-2 ότι πρόκειται για 90χρονο Έλληνα πολίτη, με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, ο οποίος εισήχθη με πνευμονία στο ΓΝ Πτολεμαΐδας στις 11 Μαρτίου 2020 και κατέληξε σήμερα το πρωί, και για 67χρονο Έλληνα πολίτης, με υποκείμενα νοσήματα, που εισήχθη στο ΓΝ Ζακύνθου στις 12 Μαρτίου 2020, διασωληνώθηκε την ίδια μέρα και κατέληξε σήμερα το πρωί.

Ο θάνατος δύο ακόμη ασθενών από τον κορονοϊό και η αύξηση των κρουσμάτων έρχονται να αναδείξουν την ανάγκη των μέτρων πρόληψης που λαμβάνονται αλλά και τη σημασία της καμπάνιας “Μένουμε Σπίτι” στόχος της οποίας είναι η αποφυγή της ανεξέλεγκτης διασποράς.

Το υπουργείο Υγείας και οι λοιμωξιολόγοι ανησυχούν για τα 11 “ορφανά” κρούσματα που έχουν καταγραφεί μεταξύ των 190 και τα οποία δεν γνωρίζουν πως ασθένησαν αφού δεν είχαν επαφές με την αρχική ομάδα που εμφάνισε τον κορονοϊό έχοντας ταξιδέψει είτε σε Ιταλία, είτε στους Αγίους Τόπους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.