Τσιόδρας: Προτείνει άνοιγμα Δημοτικών με «μπαλάκι» στους γονείς -25/5 οι ανακοινώσεις

Share Button

«Πράσινο» φως για το άνοιγμα των δημοτικών όχι όμως και των νηπιαγωγείων και των παιδικών σταθμών, έδωσε σήμερα κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο υπουργείο Υγείας, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας. Παράλληλα, ωστόσο, ο κ. Τσιόδρας έριξε το «μπαλάκι» σε κάθε οικογένεια, λέγοντας ότι εκείνη θα αποφασίσει για το τι είναι καλύτερο για το κάθε παιδί. Αναφορικά με το χρόνο των ανακοινώσεων ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε ότι θα γίνουν την Δευτέρα 25 Μαΐου.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση υποστήριξε ότι ναι μεν τα περί ανοίγματος των δημοτικών είναι προσωπικές του απόψεις, αλλά άφησε να εννοηθεί ότι και η Επιτροπή έχει μέχρι στιγμής διατυπώσει τους κανόνες για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων την 1η Ιουνίου. Πρόσθεσε, δε, αναφορικά με τα όσα είχε πει προηγουμένως για τις αποφάσεις των οικογενειών ότι «έχουμε δώσει το δικαίωμα στις ευπαθείς ομάδες να έχουν την δυνατότητα  να αποφύγουν αυτή την πιθανή έκθεση στον ιό», μη στέλνοντας τα παιδιά στο σχολείο.

Συνεχίζοντας να επιχειρηματολογεί επί μακρόν για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων ο κ. Τσιόδρας τόνισε μεταξύ άλλων ότι:

-Υπάρχουν σοβαρές κοινωνικές και οικονομικές παράμετροι που το επιβάλουν.

-Τα παιδιά είναι λιγότερο πιθανόν να νοσήσουν και σπάνια να περάσουν σοβαρά τη νόσο.

-Η ανισότητα στη μάθηση πλήττει περισσότερο τους μαθητές που προέρχονται από οικονομικά αδύναμες οικογένειες (σ.σ. αντίστοιχο επιχείρημα χρησιμοποιεί κατά κόρον και η κυβέρνηση).

-Υπάρχει μεγάλο κόστος για τη χαμένη γνώση.

Παράλληλα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας υπογράμμισε ότι πολλά παιδιά έρχονται σε επαφή με άλλα εκτός σχολείου, τονίζοντας ότι «αν είναι σε απομόνωση τότε καλύτερα να μην πάει στο σχολείο».

Τέλος, αναφορικά με τα νηπιαγωγεία και τους παιδικούς σταθμούς, ο κ. Τσιόδρας  είπε «οι αποφάσεις είναι πολύ δύσκολες καθώς δεν είναι εφικτή η τήρηση των αποστάσεων», αφήνοντας να εννοηθεί ότι πιθανότατα δεν θα ανοίξουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *