Β. Γιόγιακας: αοριστολογίες Κάτση και αντιπολίτευση της καφετέριας

Share Button

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τα τελευταία 2 χρόνια το Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών ενισχύθηκε με 34 άτομα μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, συν 79 άτομα λόγω Covid.

Στελεχώθηκε, εξοπλίστηκε και λειτουργεί για πρώτη φορά Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Λειτουργεί Αιματολογικό Ιατρείο, Νευρολογικό Ιατρείο και Ψυχιατρικό Ιατρείο και αναβαθμίστηκε το Μαιευτικό – Γυναικολογικό Ιατρείο.

Σε αυτά τα αδιαμφισβήτητα δεδομένα, το μόνο που έχει να πει ο τοπικός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είναι αοριστολογίες…

Ας μιλήσει με τον Ιατρικό Σύλλογο – που γνωρίζει τι έχει γίνει για το Νοσοκομείο – για να του πουν «αν εκπέμπουν SOS», όπως γράφει…

Αλλά έτσι γίνεται η αντιπολίτευση της καφετέριας, με δραματικές εκφράσεις και την “μπάλα στην κερκίδα”.

Και μιας και το ανέφερε στη δήλωσή του, τον ρωτάμε:

είναι έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ο μαγνητικός τομογράφος – για τον οποίο προκήρυξε διαγωνισμό και μέχρι εκεί– αλλά δεν είναι έργο των κυβερνήσεων της Ν.Δ.  το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας, για το οποίο το μόνο που έγινε επί ΣΥΡΙΖΑ ήταν να συνδεθεί το ρεύμα και να γίνουν τα εγκαίνια;

Μονά – ζυγά δικά σας; Τσίπα δεν υπάρχει;

Και επειδή ο κ. Κάτσης ζήτησε στοιχεία για χειρουργεία, νοσηλείες και ασθενείς που εξυπηρετήθηκαν, ας παραθέσουμε μερικά στοιχεία που μου δόθηκαν.

Γιατί, σε αντίθεση με τον συνάδελφο του ΣΥΡΙΖΑ, όποιος νοιάζεται πραγματικά για τα θέματα Υγείας φροντίζει να επικοινωνεί τακτικά, και με τον Διοικητή του Νοσοκομείου, και με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ.

Το 2021 έγιναν 1.000 χειρουργεία, τακτικά και έκτακτα εν μέσω Covid ενώ στα Εξωτερικά Ιατρεία εξυπηρετήθηκαν 21.500 ασθενείς.

Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού  πραγματοποίησε 5.223 συνεδρίες.

Έγιναν, μεταξύ άλλων, 744 υπέρηχοι καρδιάς, 710 ενδοσκοπήσεις, 12.000 ακτινογραφίες, 3.717 Αξονικές, 1.185 υπέρηχοι, 350 γυναικολογικοί υπέρηχοι, και 416.000 μικροβιολογικές εξετάσεις.

Ο κ. Κάτσης θα μπορούσε, προτού μιλήσει για “υποβάθμιση” και “υποστελέχωση”, να είχε κάνει τον κόπο να ζητήσει στοιχεία για τις προσλήψεις και το έργο που έχει γίνει στο Νοσοκομείο Φιλιατών…

Έστω και έτσι, ισχύει η πρόσκληση να επισκεφθούμε μαζί το Νοσοκομείο ενώ να ξέρει ότι είναι πάντα ανοιχτή η πόρτα του Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας». 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *