Βαγγέλης Αποστόλου: Ως τέλος του έτους θα πληρωθούν όλες οι εξισωτικές

Share Button

ageladesΜε διαβεβαιώσεις ότι μέχρι τέλος του 2015 θα έχουν πληρωθεί όλες οι εκκρεμότητες παλιών εξισωτικών, δεδομένου ότι έχουν εγκριθεί τα σχετικά κονδύλια ύψους 130 εκατ. ευρώ, απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Βαγγέλης Αποστόλου σε ερώτηση βουλευτή ΚΚΕ.

Πιο αναλυτικά, «έχει εγκριθεί μια συνολική πίστωση 130 εκατ. ευρώ και βέβαια η καταβολή ήδη γίνεται και μέχρι το τέλος του 2015 θα έχουν κλείσει όλες οι εκκρεμότητες των προηγούμενων ετών», σημείωσε ο κ. Αποστόλου, σχετικά με την πορεία πληρωμής των εξισωτικών αποζημιώσεων, απαντώντας σε ερώτηση για τα προβλήματα των κτηνοτρόφων από τον καταρροϊκό πυρετό, του βουλευτή, Νίκου Μωραΐτη.

Ξεκαθάρισε, παράλληλα, ότι «όπου υπάρχουν θέματα εξαιτίας της επιλεξιμότητας των εκτάσεων το πρόβλημα είναι πάρα πολύ σοβαρό και δεν μπορώ να σας πω εγώ τώρα «θα το αντιμετωπίσουμε», «θα βρούμε τα χρήματα». Αυτά είναι χρήματα τα οποία έρχονται μέσα από τις εξισωτικές ενισχύσεις, αποζημιώσεις και το αντιλαμβάνεστε ότι προϋποθέτουν την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όπου θα δώσουμε τη μάχη, αλλά για να δώσουμε τη μάχη πρέπει οπωσδήποτε να είμαστε συνεπείς κυρίως όσον αφορά τα ζητήματα διαχείρισης των βοσκήσιμων γαιών», κατέληξε ο υπουργός.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *