Βαγγέλης Κάλλος: «Ο Θεσπρωτός και ο Ρότσα»

Share Button

Ο βοηθός προπονητή του Θεσπρωτό, Βαγγέλης Κάλλος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην φετινή πορεία της ομάδας στο Πρωτάθλημα της Football League, τον Χουάν Ραμόν Ρότσα αλλά και τη διοίκηση του Θεσπρωτού.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Σχολίασε μας την χρόνια που πέρασε με τον Θεσπρωτό;

«Ήταν μια δύσκολη χρόνια. Έπρεπε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να φύγουμε από τα ερασιτεχνικά δεδομένα και να λειτουργήσουμε επαγγελματικά»!

Για τον Θεσπρωτό;

«Το σωματείο μας αντιπροσωπεύει το υγιές ποδόσφαιρο, λειτουργούμε μόνο έχοντας στο μυαλό μας το πως θα γίνουμε καλύτεροι στον αγωνιστικό χώρο. Απ’ την πρώτη στιγμή που ήρθε ο κ. Ρότσα στην ομάδα, έριξε μεγάλο βάρος στα έργα  υποδομής βάζοντας τις σωστές βάσεις για το μέλλον! Το προπονητικό κέντρο βελτιώνεται καθημερινά και εξελίσσεται ταχύτατα! Τα νέα παιδιά που θα ενταχθούν στην ομάδα μας, θα είναι πολύ τυχερά, γιατί θα τους δωθεί η ευκαιρία  να δουλέψουν στο κατάλληλο περιβάλλον για να ανεβάσουν το επίπεδο τους. Το πλάνο που είχε σχεδιαστεί, εφαρμόστηκε χωρίς καμία παρέκκλιση. Όταν επικεφαλής αυτού του πλάνου είναι ο κ. Ρότσα και είμαστε σίγουροι ότι αυτό το πλάνο θα πετύχει«!

 

Είναι μεγάλο κεφάλαιο ο κ. Ρότσα;

«Ο κ. Ρότσα είναι μια βιβλιοθήκη του ποδοσφαίρου. Οι γνώσεις και οι παραστάσεις που έχει από το υψηλότερο επίπεδο τον καθιστούν πολυτέλεια, όχι μόνο για την περιοχή μας, αλλά για όλη την Ελλάδα! Μην ξεχνάμε ότι μια από τις μεγαλύτερες διακρίσεις  στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ήταν που οδήγησε την ομάδα του Παναθηναϊκού ένα βήμα απ’ τον τελικό του Champions League. Πρόκειται άλλωστε για έναν πολύ εργασιομανή άνθρωπο και εμείς οι συνεργάτες του νιώθουμε πολύ τυχεροί που δουλεύουμε μαζί του».

 

Η χρόνια για τον Θεσπρωτό δεν ξεκίνησε καλά, παρά τις προσδοκίες των φιλάθλων:

«Τα αποτελέσματα στην αρχή δεν ήταν τα αναμενόμενα αλλά η ομάδα έδειχνε ότι βελτιωνόταν με γρήγορους ρυθμούς και εμείς ξέραμε, ότι σύντομα θα φτάναμε στο αγωνιστικό επίπεδο που θέλαμε. Αυτό φάνηκε, γιατί στη συνέχεια κερδίσαμε ομάδες που βρισκόταν στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα».

 

Ενώ εσείς δημιουργούσατε τις καλύτερες προϋποθέσεις ήρθε αναπάντεχα η πανδημία του κορωνοϊού;

«Ελπίζω και εύχομαι να μην ξαναζήσουμε κάτι παρόμοιο γιατί πάνω απ’ όλα προέχει η υγεία όλων μας, τηρώντας όλους τους κανονισμούς υγιεινής!

Για εμάς η καραντίνα κύλησε με ομαδικές προπόνησης μέσω της εφαρμογής zoom, με την γυμνάστρια μας την κ. Αλίκη Παπαϊωάννου. Την προπονητική ομάδα συμπληρώνει ο Κώστας Καλιαμούρης, προπονητής τερματοφυλάκων και οι η συνεργασία μας είναι άριστη».

 

Πως περνάει ο χρόνος σου αυτό το διάστημα;

«Παρακολουθώ διαδικτυακά  σεμινάρια ποδοσφαίρου μέσω της εφαρμογής zoom, γιατί η γνώση είναι κάτι που αποκτάται κάθε μέρα».

 

Πως κρίνεις αυτά που ακούγονται περί αναδιάρθρωσης;

«Εγώ δεν είμαι αρμόδιος για να κρίνω κάτι τέτοιο. Αλλά εμείς θα είμαστε έτοιμοι σε οποία κατηγορία κ αν συμμετέχουμε!

Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι η διοίκηση μας μας παρέχει τα εχέγγυα και όλα τα μέσα για να μπορούμε να δουλέψουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Τέλος, δεν μπορώ να μην αναφερθώ στον φίλαθλο κόσμο της Θεσπρωτίας που με την δυναμική του παρουσία αποτέλεσε τον 12 παίχτη σε κάθε παιχνίδι».

 

*Ο εξελίξιμος προπονητής Βαγγέλης Κάλλος είναι Πτυχιούχος Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, καθηγητής φυσικής αγωγής με κυρία ειδικότητα ποδοσφαίρου, Καθηγητής Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας στο τμήμα προπονητής αθλημάτων με ειδικότητα ποδόσφαιρο.

ΠΗΓΗ: www.liganews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.