Βασιλική Νικολάου: Γιατί είμαι υποψήφια με τον Συνδυασμό του Αντώνη Μπέζα

Share Button
Γεννημένη στην Ηγουμενίτσα ζω καθημερινά με τους συμπολίτες τα προβλήματα, τις αγωνίες συζητώντας ιδέες, όνειρα, απογοητεύσεις, διεκδικήσεις. Στις μέχρι τώρα επισκέψεις μας σε περιοχές του Δήμου Ηγουμενίτσας εισπράττουμε την αγάπη των κατοίκων για τον τόπο τους, ακόμη και εκείνων που αναγκάστηκαν να τον εγκαταλείψουν, ωστόσο πάντα επιστρέφουν στις διακοπές τους.
Με πολλούς συμπολίτες συνεργαστήκαμε και συνυπήρξαμε σε εκδηλώσεις του Συνδέσμου Φιλολόγων Θεσπρωτίας, στον οποίο ήμουν ενεργό μέλος για πολλά χρόνια. Κοινή ήταν η πεποίθηση ότι αγαπάμε τον πολιτισμό, επιθυμούμε περισσότερες πολιτιστικές εκδηλώσεις, καθώς υπάρχει διάθεση να τις στηρίξουμε και να συνδράμουμε στην υλοποίησή τους. Παράλληλα, στη διάρκεια της συνδικαλιστικής μου δράσης συζητήσαμε με συναδέλφους προτάσεις και θέσεις για θεατρικές παραστάσεις μέσω των σχολείων, περιβαλλοντικές ανησυχίες, προγράμματα ανακύκλωσης με σύμπραξη του Δήμου και των σχολικών μονάδων. Η ενασχόληση με τα κοινά μέσα από διάφορους τρόπους είναι μια στάση ζωής που στηρίζω και αγωνίζομαι μέσα από την ιδιότητα της εκπαιδευτικού να την μεταδώσω και στους μαθητές.
Η θετική μου απάντηση στην τιμητική πρόταση του Αντώνη Μπέζα να θέσω υποψηφιότητα με τον συνδυασμό #Μαζί_γιατην_Ηγουμενίτσα#, ήταν αποτέλεσμα μακρών και ουσιαστικών συζητήσεων μαζί του. Η φιλία χρόνων που μας συνδέει μου επέτρεψε να γνωρίσω καλά την εργατικότητα και το πάθος του για το κοινό καλό. Μια αντίληψη που οι κλασικές μου σπουδές, μου δίδαξαν ότι δεν μπορεί να υπάρξει το «μέρος» αν δεν υπάρχει πρώτα το «όλον». Παραφράζω ελαφρά τη ρήση από τα Πολιτικά του Αριστοτέλη για να πω δημόσια ότι: ο Αντώνης είναι ένας άνθρωπος με ιδέες και όραμα. Όραμα για τα μικρά και τα μεγάλα ενός Δήμου: την καθαριότητα, το περιβάλλον, τον πολιτισμό, την ισότιμη πρόσβαση των ΑΜΕΑ στην καθημερινότητα. Η σκέψη του δεν είναι απλώς διαχειριστική. Ακόμη και αν διαφωνεί κάποιος μαζί του θα ακούσει με σεβασμό τις απόψεις του και αν πειστεί για την ορθότητά τους θα τις υιοθετήσει. Με γνώμονα το «όλον» και όχι το «μέρος», με τη συνεργασία νέων και παλιών συνεργατών θα καταγράψει τα προβλήματα σε κάθε γειτονιά. Ανοίγοντας διάλογο θα αγωνιστούμε για την προοπτική ενός Δήμου που μπορεί να μεγαλουργήσει.
Μαζί για την Ηγουμενίτσα, όπως δηλώνει το σύνθημά μας, όχι ως σχήμα λόγου αλλά ως έντιμη πρόταση διεκδίκησης. Στις δημόσιες συζητήσεις μας χαίρομαι πραγματικά που συναντάμε νέους ανθρώπους, που μας δείχνουν τον δρόμο της διεκδίκησης και όχι της παραίτησης, κάνοντας ακόμα και σκληρή κριτική.
Ευχαριστώ δημόσια τον Αντώνη που μου δίνει την ευκαιρία να συνομιλήσω με τόσους ανθρώπους. Που με έπεισε ότι υπάρχει όραμα. Ακόμη και όταν διαφωνούμε με τους συνομιλητές συνεχίζω να πιστεύω έναν αγαπημένο στίχο του μεγάλου Γιάννη Ρίτσου: Εδώ δεν είναι να ’μαι εγώ πάνω από σένα ή εσύ πάνω από μένα. Εδώ είναι να ’ναι ο καθένας μας πάνω από τον εαυτό του.
Επιτρέψτε μου να τον αφιερώσω σε όλους μας.
#Μαζί_γιατην_Ηγουμενίτσα#
#Αλλαγή_στην_Ηγουμενίτσα#
#Εμείς_Αντώνης#
Εμείς για το «όλον»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *