Βασίλης Γιόγιακας: διαρκής η προσπάθεια για τη στήριξη των παραγωγών μας

Share Button
Συνάντηση με εκπροσώπους αγροτών και κτηνοτρόφων της Θεσπρωτίας είχε ο Βασίλης Γιόγιακας στο πλαίσιο της σημερινής κινητοποίησης. Ο βουλευτής Θεσπρωτίας συνομίλησε με τους παραγωγούς τους οποίους θα ξαναδεί τις επόμενες ημέρες προκειμένου να προγραμματιστεί συνάντηση ομάδας αγροκτηνοτρόφων στην Αθήνα με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Μετά τη συνάντηση έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Άκουσα με κατανόηση και ενδιαφέρον τα αιτήματα των παραγωγών μας και τους ενημέρωσα ότι η Κυβέρνηση έχει ήδη κινητοποιηθεί για αρκετά από αυτά.
Η πληρωμή της ενίσχυσης για την κλημεντίνη λόγω Covid, με 70 ευρώ το στρέμμα, θα γίνει το αμέσως επόμενο διάστημα.
Έχει ζητηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και άλλη έκτακτη ενίσχυση, αυτή τη φορά για την απώλεια παραγωγής λόγω του παγετού της περασμένης άνοιξης.
Οι παραγωγοί που είχαν απώλειες από την υπερχείλιση του Καλαμά θα πάρουν αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ.
Οι εργασίες απομάκρυνσης των αποβλήτων και καθαρισμού στον Καλαμά και τον Αχέροντα επισπεύδονται, αφού εξαιρέθηκαν από τη διαδικασία της περιβαλλοντικής αδειοδότησης που κανονικά απαιτείται.
Περίπου 4 εκατομμύρια ευρώ εγκρίθηκαν για έργα βελτίωσης των δικτύων ύδρευσης στους ΤΟΕΒ Παραμυθιάς, Γλυκής, Κεστρίνης και Σκάλας Φιλιατών.
Έχει ετοιμαστεί και εξετάζεται συγκεκριμένη πρόταση για να εξοφληθούν οι οφειλές των ΤΟΕΒ στη ΔΕΗ.
Μέχρι το καλοκαίρι θα έχουν ψηφιστεί αλλαγές στο ρυθμιστικό πλαίσιο του ΕΛΓΑ και των ΤΟΕΒ.
Η προσπάθεια για τη στήριξη των αγροτών και των κτηνοτρόφων μας είναι διαρκής, και από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *