Βασίλης Γιόγιακας: στις 21 Μαΐου βάζουμε τα θεμέλια μιας αυτοδύναμης Νέας Δημοκρατίας, γιατί είναι ο πιο σίγουρος δρόμος για μια πιο δυνατή Ελλάδα!

Share Button

Πιστεύει ότι το δίλημμα των επερχόμενων εκλογών είναι ανάμεσα στην επιστροφή σε ένα κράτος δικαίου και στην ποιοτική δημοκρατία ή σε ένα ουργουελικό κράτος, με αναξιοκρατία και αυταρχισμό. Δηλώνει ότι προσωπικό της στοίχημα είναι η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Θεσπρωτίας και η μείωση της ανεργίας ώστε να σταματήσει η ερήμωση της.

Υπογραμμίζει ότι στόχος και προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα προστατευτικό φίλτρο στήριξης όχι μόνο των αδύναμων νοικοκυριών αλλά και της μεσαίας τάξης.

Όπως επισημαίνει στη συνέντευξη της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η δημοσιογράφος ‘Αννα Στεργίου, υποψηφία βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη μονοεδρική της Θεσπρωτίας, οι μετεκλογικές συνεργασίες χτίζονται πάνω σε προγραμματικές θέσεις με τα πρόσωπα να παίζουν το ρόλο τους, χαρακτηρίζει αυτονόητο να είναι ο Αλέξης Τσίπρας πρωθυπουργός σε τυχόν συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ ενώ στο ερώτημα αν υπάρχουν περιθώρια κυβερνητικής σύμπλευσης με το ΜεΡΑ25 αντιτείνει ότι όλα πρέπει να συνοδεύονται από βιώσιμες και εφικτές λύσεις.

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη της υποψήφιας βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Θεσπρωτία, Άννας Στεργίου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και την δημοσιογράφο Νατάσα Θωμά:

ΕΡ: Ποιο είναι το διακύβευμα αυτών των εκλογών;

ΑΠ: Με τη κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη επανήλθαμε σε κράτος κολλητών, σε εποχές Μαυρογιαλούρου και Καλοχαιρέτα. Το διακύβευμα λοιπόν και το δίλημμα αυτών των εκλογών είναι: επιστροφή στο κράτος δικαίου και στην σύγχρονη ποιοτική δημοκρατία ή ένα ουργουελικό κράτος Μητσοτάκη με οικογενειοκρατία, αναξιοκρατία και αυταρχισμό;

ΕΡ: Στόχοι του κόμματος σας;

ΑΠ: Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να υπάρξει ένα προστατευτικό φίλτρο όχι μόνο για τους αδύναμους συμπολίτες μας αλλά και για τη μεσαία τάξη που βίωσε αλλεπάλληλες επώδυνες κρίσεις. Τα ελληνικά νοικοκυριά που τραβούν κουπί από την μεγάλη ακρίβεια, τους υψηλούς λογαριασμούς, τις κακοπληρωμένες δουλειές, τον πληθωρισμό και τους πλειστηριασμούς, χρειάζονται φροντίδα και πραγματική στήριξη.

Επομένως χρειάζεται να προστατευθεί το εισόδημα των πολιτών, να στηρίξουμε τη μικρομεσαία επιχείρηση και να ξαναχτίσουμε την ελληνική οικονομία πάνω σε μία πραγματική παραγωγική βάση και όχι στον αέρα και στα πλασματικά λογιστικά τερτίπια στα οποία καταφεύγει πάντα η ΝΔ.

ΕΡ: Ποιες είναι οι προτεραιότητες σας για την εκλογική σας περιφέρεια.

ΑΠ: Προσωπικό μου στοίχημα είναι η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής που αφορούν την αγροτική ανάπτυξη, τον τουρισμό, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Είναι αδιανόητο μια περιοχή με το παγκόσμιο brand name του Αχέρωντα, τις εκπληκτικές παραλίες, τα φανταστικά βουνά και τα πανέμορφα ποτάμια που έχουν μια ιστορία από τα χρόνια του Οδυσσέα μέχρι τον ξεσηκωμό στο Σούλι και τον εμφύλιο, να μην μπορεί να ζήσει τα παιδιά της. Χρειάζονται συνέργειες, βελτίωση του οδικού δικτύου και ψηφιακός μετασχηματισμός της Θεσπρωτικής κοινωνίας ώστε να μειωθεί η μεγάλη ανεργία που μαστίζει τη περιοχή και την οδηγεί στην ερήμωση.

Ο νομός αυτός δέχθηκε αλλεπάλληλα πλήγματα από τη διακυβέρνηση της ΝΔ. Πουλήθηκε σε ιδιώτη το λιμάνι της Ηγουμενίτσας μαζί με τις λιμενικές υποδομές του, δεν έγινε η μαρίνα ούτε ο περιφερειακός δρόμος, καταργήθηκε η τριτοβάθμια εκπαίδευση, έκοψε η ΔΕΗ το ρεύμα στους παραγωγούς της Παραμυθιάς ενώ δεν εντάχθηκε ούτε μισό αρδευτικό ή αντιπλημμυρικό έργο στο αναπτυξιακό πρόγραμμα. Με όλα αυτά πρέπει λοιπόν να αντιπαλέψουμε για να δώσουμε μία πραγματική ανάσα ανάπτυξης στη περιοχή. Για μένα, ο ρόλος του βουλευτή είναι να ανοίγει δρόμους για το νομό του. Να είναι ο πρεσβευτής του τόπου του.

ΕΡ: Πόσο εφικτή είναι μια μετεκλογική κυβερνητική συνεργασία και από τι θα εξαρτηθεί.

ΑΠ: Οι εκλογικές συνεργασίες χτίζονται πάνω σε προγραμματικές θέσεις και τα πρόσωπα παίζουν το ρόλο τους. Η Κεντροαριστερή πολυκατοικία είναι γείτονες που μπορεί να τσακώνονται κάποιες φορές για κοινόχρηστα ή το καλοριφέρ αλλά υποστηρίζουν το κράτος δικαίου.

ΕΡ: Υπάρχουν περιθώρια συνεργασίας με το ΜεΡΑ25;

ΑΠ: Υπάρχει ο διάλογος σε επίπεδο πανεπιστημιακό, που είναι καλοδεχούμενος, και ο διάλογος σε επίπεδο κοινωνίας. Όλα αυτά πρέπει πάντα να συνοδεύονται από βιώσιμες και εφικτές λύσεις.

ΕΡ: Για το ΣΥΡΙΖΑ είναι αδιαπραγμάτευτο να συγκυβερνήσει με ΠΑΣΟΚ χωρίς πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα;

ΑΠ: Στην Ευρώπη, στις κυβερνήσεις συνασπισμού, ο ηγέτης του πρώτου κόμματος αναλαμβάνει το τιμόνι της χώρας. Αναρωτιέμαι γιατί δυσκολευόμαστε στα αυτονόητα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *