Βασίλης Γιόγιακας: σύσκεψη με Λιβανό για τις αποζημιώσεις στην «Κλημεντίνη»

Share Button

Η αποζημίωση των παραγωγών εσπεριδοειδών και κυρίως των μανταρινοπαραγωγών της ποικιλίας «Κλημεντίνη»  λόγω της πανδημίας και των παγετών συζητήθηκε στη συνάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιου Λιβανού με τους βουλευτές Θεσπρωτίας Βασίλη Γιόγιακα, Άρτας Γιώργο Στύλιο και Αργολίδας Γιάννη Ανδριανό.

Ο κ. Λιβανός ενημέρωσε τους βουλευτές ότι οι υπηρεσίες του Υπουργείου συνεχίζουν τη συλλογή στοιχείων για να διαπιστωθεί το εύρος της ζημιάς από τον covid-19 και αν προκύψει από τη συλλογή των στοιχείων θα δοθεί, όπως έγινε και σε άλλα προϊόντα, ενίσχυση στους παραγωγούς.

Αποζημίωση λόγω παγετού των καλλιεργειών σε προανθικό στάδιο

Σε τροπολογία αναμένεται να ψηφιστεί αύριο από τη Βουλή προβλέπεται η ένταξη στο Ειδικό Πρόγραμμα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων για τον Παγετό όσων παραγωγών υπέστησαν ζημιές από 15 Φεβρουαρίου έως και 20 Απριλίου 2021 στις καλλιέργειες που ήταν σε προανθικό στάδιο και δεν καλύπτονται από τον Κανονισμό Ασφάλισης του ΕΛΓΑ. Το μέγιστο όριο της αποζημίωσης θα φτάνει το 100% της ασφαλιζόμενης αξίας ενώ έως και το 40% μπορεί να δοθεί ως προκαταβολή μέχρι τις 31 Οκτωβρίου του 2021.

Οι βουλευτές έθεσαν επίσης στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου το πρόβλημα των μεγάλων αυξήσεων στις τιμές των ζωοτροφών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *