Η Βάσω Παππά υποψήφια για τη θέση της διευθύντριας Β/Θμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων

Share Button

vasoΔιά της παρούσης επιστολής σας ενημερώνω ότι εκδηλώνω τη συμμετοχή μου για την ανάληψη της θέσης της Διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων. Για εσάς που δεν είχαμε την τύχη να γνωριστούμε δια ζώσης θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι έλκω την καταγωγή μου από τους Γόμφους Τρικάλων και ότι εάν και τα τελευταία 30 χρόνια ζω στη Θεσσαλονίκη θα μ” ενδιέφερε να επιστρέψω πίσω και να προσφέρω στην πατρίδα μου.

Υπηρετώ το δημόσιο σχολείο από το 1997 και οραματίζομαι ένα σχολείο που θα παράγει πολιτισμό και προτίθεμαι να συμβάλλω προς αυτή την κατεύθυνση. Ένα σχολείο που θα παράγει και θα εξάγει πολιτισμό στην τοπική κοινωνία αφενός και, από την άλλη, θα εισάγει με κάθε τρόπο το πολιτιστικό γίγνεσθαι που συντελείται έξω από αυτό. Κατά τη γνώμη μου, ένα σχολείο, που είναι ένας γυάλινος, αποστειρωμένος και αποξενωμένος πύργος, που απλά προπονεί μαθητές για εξετάσεις, δεν μπορεί παρά να είναι αποτυχημένο, ξεπερασμένο, υποκριτικό και απωθητικό σε όλους: μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς, κοινωνία.

Θα μπορούσα να εκθέσω απεριόριστες ιδέες… Η προσπάθεια όμως ενός μόνου ατόμου δεν αρκεί. Η προσπάθεια ενός μόνου ατόμου θα πνιγεί μέσα στο πέλαγος της αδιαφορίας του συνόλου. Αν ενώσουμε όμως όλοι τις προσπάθειές μας, και αγωνιστούμε προς αυτήν την κατεύθυνση, τότε τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Πάντα η δύναμη κρύβεται στο σύνολο. «Εν τη ενώσει η ισχύς», έλεγαν οι αρχαίοι. Όσο καλός και εάν είναι ένας εκπαιδευτικός, μόνος δεν μπορεί να υλοποιήσει μια εκπαιδευτική μεταρρύθμιση. Πρέπει να βοηθήσουν και να εργαστούν για τον σκοπό αυτόν όλοι.

Αν ενώσουμε όλοι τις προσπάθειές μας, τη φωνή μας και τη δύναμή μας μπορούμε να φέρουμε ένα αίσιο αποτέλεσμα!
Με εκτίμηση Βασιλική Β. Παππά

Σύντομο βιογραφικό
Η Βασιλική Β. Παππά σπούδασε στη Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης, στο τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας και εργάζεται ως σύμβουλος σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού στο ΚΕΣΥΠ Ηγουμενίτσας. Είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών διπλωμάτων με άριστα, με ειδίκευση στην Εκκλησιαστική Ιστορία και τη Χριστιανική Ηθική. Από το Σεπτέμβριο ξεκίνησε ένα τρίτο μεταπτυχιακό στο γνωστικό αντικείμενο της Κοινωνιολογίας του Χριστιανισμού στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Από το 2014 είναι τακτικό μέλος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών. Ασχολείται με την ποίηση. Δημοσιογραφεί στην ομογενειακή εφημερίδα Ελληνική Γνώμη και έχει πάρει πάνω από 200 συνεντεύξεις από ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών. ΄Εχει εκδώσει και έχει επιμεληθεί μεγάλο αριθμό βιβλίων ενώ αρθρογραφεί τόσο σε επιστημονικά περιοδικά όσο και σε blogs. Είναι μητέρα 2 παιδιών ηλικίας 22 και 18 χρόνων αντίστοιχα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *