Βάζουν «λουκέτο» στα σχολεία δάσκαλοι και καθηγητές…

Share Button

Μια εβδομάδα μετά το άνοιγμα των δημοτικών και τρεις εβδομάδες μετά το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων, δάσκαλοι και καθηγητές βάζουν «λουκέτο» στα σχολεία, διαφωνώντας με τις σημαντικές αλλαγές που φέρνει το νομοσχέδιο του υπ. Παιδείας και υιοθετώντας στην ουσία τις έμμεσες προτροπές για κινητοποιήσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Γενική Συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ αποφάσισε να προχωρήσει αύριο σε 24ωρη απεργία και να πραγματοποιήσει συλλαλητήριο στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή στη 1 το μεσημέρι ζητώντας την κατάργηση του πολυνομοσχεδίου για την Παιδεία.

Οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν καθώς νέο συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί και την Τετάρτη, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, ενώ οι εκπαιδευτικοί διοργανώνουν και συναυλία έξω από την Βουλή.

Οι καθηγητές αντιδρούν στο νέο νομοσχέδιο ζητώντας μεταξύ άλλων να αποσυρθεί και να μη ψηφιστεί το «Αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο», να καταργηθεί η τροπολογία-ντροπή για τη ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος με κάμερες, να αυξηθεί η χρηματοδότηση της Δημόσιας εκπαίδευσης από τον Κρατικό προϋπολογισμό, να ληφθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

Σύμφωνα με ψήφισμα της ΓΣ των Προέδρων των ΕΛΜΕ, «τα ζητήματα του ηλεκτρονικού εξοπλισμού, της δικτύωσης των σχολείων, της επικοινωνίας και των προσωπικών δεδομένων δε μπορεί να γίνονται αντικείμενο χρήσης και διαχείρισης από οποιαδήποτε ιδιωτική εταιρία, αλλά πρέπει να αποτελούν αποκλειστικά ευθύνη του υπουργείου». «Η ΟΛΜΕ είχε προειδοποιήσει εγκαίρως για τον κίνδυνο διαρροής των προσωπικών δεδομένων των εκπαιδευτικών και ζητούσε να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία των προσωπικών δεδομένων κατά την εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται πως η Ολομέλεια της Βουλής θα συνεδριάσει για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, σύμφωνα με απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων, την Τρίτη στις 10 το πρωί. Η δεύτερη συζήτηση επί των άρθρων και η ψήφιση του νομοσχεδίου θα γίνει την Τετάρτη το πρωί, μετά το τέλος των επίκαιρων ερωτήσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *