Βραβείο καινοτομίας στο 3ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας

Share Button
Για μια ακόμη φορά το σχολείο μας αποσπά βραβείο σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό. Συγκεκριμένα το σχολείο μας συμμετείχε στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό με θέμα “Η Καθαρή Ενέργεια στην Μάχη για την Κλιματική Αλλαγή” και απέσπασε το Βραβείο Καινοτομίας.
Με ομάδα τεσσάρων μαθητών και την πολύτιμη βοήθεια του κ Νούση Βασίλη, υπευθύνου εργαστηριακού κέντρου φυσικών επιστημών στη Θεσπρωτία κατασκεύασε και προγραμμάτισε ηλιακά τροφοδοτούμενο σταθμό μετρήσεων της ατμόσφαιρας ο οποίος εγκαταστάθηκε στο σχολείο μας και αναβάθμισε τον μετεωρολογικό σταθμό μας.
Η ομάδα μαθητών που συμμετείχε είναι η παρακάτω (αλφαβητική σειρά):
1. ΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
2. ΚΑΡΡΑ ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ
3. ΚΟΥΤΣΙΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
4 ΜΗΤΣΙΩΝΗΣ ΜΑΞΙΜΟΣ
Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα, άτομα που κάθονται, άτομα που στέκονται και εσωτερικός χώρος
Σκοπός του Διαγωνισμού ήταν η ευαισθητοποίηση των νέων σχετικά με το παγκόσμιο πρόβλημα της Κλιματικής Αλλαγής και η κινητοποίηση μέσω της ενεργούς ενασχόλησης τους με τεχνολογίες προστασίας του περιβάλλοντος και της αειφόρου ανάπτυξης, δηλαδή με τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας και παραγωγής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές. Για τον σκοπό αυτό τους ζητήθηκε να προτείνουν σχετικές ιδέες και αντίστοιχες τεχνολογικές λύσεις με εφαρμογή στο σχολικό τους κτίριο.
Ο Διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.
Οι συμμετέχουσες ομάδες παρουσίασαν τις εργασίες τους την Σάββατο 21 Μαΐου 2021 στην Κριτική Επιτροπή, η οποία αποτελείτο από Πανεπιστημιακούς Καθηγητές και εξειδικευμένους σε θέματα ενέργειας Διδάκτορες.
Η Κριτική Επιτροπή
1. Δρ. Δημούδη Αργυρώ, Καθηγήτρια Διευθύντρια, Εργαστήριο Περιβαλλοντικού και Ενεργειακού Σχεδιασμού Κτιρίων και Οικισμών, Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος, Πολυτεχνική Σχολή, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.
2. Δρ. Καλαΐτζίδης Δημήτρης, Συντονισμός Εκπαιδευτικού Έργου Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη
3. Δρ. Κόρας Ανδρέας, Φυσικός και ειδικός σε θέματα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, Υπεύθυνος Ανάπτυξης Έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και Τεχνικός Ενεργειακός Μελετητής σε έργα ΑΠΕ.
4. Δρ. Παπαγεώργας Παναγιώτης, Καθηγητής, Τμήμα Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.
5. κ. Πειρουνάκης Δημήτρης, Πρόεδρος της Ένωσης Πτυχιούχων Περιβαλλοντολόγων Ελλάδας (ΕΠΠΕ)
6. Δρ. Πλάτων Πατλάκας, Φυσικός, Μετεωρολόγος
Θερμά συγχαρητήρια για ακόμη μια φορά στους μαθητές μας, που παρά τις φετινές δύσκολες συνθήκες, τα κατάφεραν, ανεβάζοντας για ακόμη μια φορά το σχολείο μας στην κορυφή. Πολλά μπράβο όμως αξίζουν και στον εξαιρετικό εκπαιδευτικό κο Νούση Βασίλειο, Φυσικό, για την αμέριστη βοήθεια, την επιστημονική καθοδήγηση αλλά και την ουσιώδη διδασκαλία σε όλα τα projects που έχει αναλάβει και καθοδηγήσει στο σχολείο μας.
Ο Δντης
Μητσιώνης Βασίλειος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *