Βρέχει…χρήματα για 21.000 δικαιούχους κτηνοτρόφους

Share Button

opekepeΤο χρώμα του χρήματος θα δουν αύριο 21.000 δικαιούχοι κτηνοτρόφοι τρεις μόλις ημέρες πριν στηθούν οι κάλπες. Το…προεκλογικό πακέτο-δώρο για την εξισωτική του 2014 ετοιμάζει να αποστείλει μέχρι σήμερα το βράδυ στην Τράπεζα Πειραιώς ο ΟΠΕΚΕΠΕ, σε συνεργασία με το αρμόδιο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου τα χρήματα να είναι διαθέσιμα από το μεσημέρι της Πέμπτη 22 Ιανουαρίου. Πρόκειται γαι μια εξαγγελία που έκαναν τόσο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης μέσω facebook όσο και ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ Αλέξανδρο Οφίδη, η πληρωμή θα αφορά όσους κτηνοτρόφους είχαν κοπεί και πρόλαβαν να υποβάλλουν τις ενστάσεις τους και να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις, αλλά και όσοι συμπλήρωσαν τις καρτέλες τους αναφορικά με την ολοκλήρωση της απογραφής του ζωικού κεφαλαίου, η οποία πήρε παράταση και ολοκληρώθηκε στις 21 Ιανουαρίου, λόγω κακοκαιρίας.

Η ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ για την πληρωμή της εξισωτικής στις 21 Γενάρη

Σήμερα Τετάρτη 21 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ νέα πληρωμή εξισωτικής αποζημίωσης, έτους 2014, σε περισσότερους από 21.000 δικαιούχους ως προκαταβολή, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Επιπλέον, σημειώνεται ότι «παράλληλα συνεχίζεται η εξέταση των δικαιολογητικών που καταθέτουν οι δικαιούχοι και η διενέργεια των απαιτούμενων ελέγχων ώστε να ακολουθήσουν νέες συμπληρωματικές πληρωμές το επόμενο διάστημα».

Οι εξαγγελίες που προηγήθηκαν

Σημειώνεται ότι από τη Δευτέρα 19 Ιανουαρίου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, για την καταβολή εξισωτικών αποζημιώσεων στους κτηνοτρόφους δεσμεύθηκε ότι θα γίνει «μέσα στα επόμενα 24ωρα», χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για τον αριθμό των δικαιούχων ούτε για τα ποσά ενώ, όπως είναι γνωστό, το για τις αποζημιώσεις του 2014 το μεγάλο «εμπόδιο» δεν είναι άλλο από το θέμα με τους βοσκοτόπους που έχει ανακύψει…

«Θα σας πω ότι εγγυώμαι την εξισωτική αποζημίωση για τους κτηνοτρόφους. Τώρα που θα με ακούνε σε όλη την Ελλάδα, αντιλαμβάνονται τι σημαίνει αυτό για εκείνους. Τα επόμενα 24ωρα. Μιλάω για Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη θα έχουν δοθεί οριστικά», ήταν τα λεγόμενα του κ. Σαμαρά.

Αντίστοιχα, μέσω facebook, στις αρχές της περασμένης εβδομάδας, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης είχε προαναγγείλει, μεταξύ άλλων, για την εξισωτική του 2014 τα εξής: «Συνεχίζουμε να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να πληρώσουμε άλλα 80 εκατομμύρια ευρώ στους κτηνοτρόφους για την εξισωτική αποζημίωση του 2014 μέχρι τις 23 Ιανουαρίου. Και αν πάλι προκύψουν προβλήματα θα υπάρξουν και άλλες πληρωμές ώστε οι κτηνοτρόφοι να πάρουν αυτό που τους αναλογεί και δικαιούνται».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *