Ξεκινάει τη λειτουργία της η Μονάδα Αυξημένη Φροντίδας στο Νοσοκομείο Φιλιατών.

Share Button

Ένα αίτημα πολλών ετών των κατοίκων της Θεσπρωτίας, ικανοποιείται πλέον με την έναρξη λειτουργίας της ΜΑΦ. Το Νοσοκομείο αναβαθμίζεται ουσιαστικά, παρέχοντας νέες εξειδικευμένες υπηρεσίες.

Η χρονιά που πέρασε ήταν μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά, τόσο υγειονομικά, όσο και κοινωνικά, με συνθήκες που κανείς μας δεν είχε ξαναβιώσει. Σε αυτά τα πλαίσια της πανδημίας, και αναλογιζόμενοι το χρέος μας, το Νοσοκομείο ρίχνει άμεσα στη μάχη κατά του Covid 19, τρεις κλίνες ΜΑΦ (οι οποίες έχουν τη δυνατότητα στο μέλλον να γίνουν 7).

Το όλο εγχείρημα ήταν εξαιρετικά δύσκολο, αφού δεν υπήρχε προηγούμενο για το Νοσοκομείο, και αφού ουσιαστικά η ΜΑΦ στήθηκε σε πολύ σύντομο χρόνο ουσιαστικά από το μηδέν. Σαφώς και τίποτα από αυτό δε θα μπορούσε να γίνει χωρίς την άοκνη προσπάθεια και τη θέληση όλων των συμμετεχόντων, οι οποίοι είναι άξιοι συγχαρητηρίων. Η επιτυχία της ΜΑΦ είναι επιτυχία όλων εκείνων που εργαστήκαν σκληρά τον τελευταίο μήνα, από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, μέχρι τις τεχνικές υπηρεσίες και το διοικητικό προσωπικό.

Επίσης οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ, καθώς και στο Υπουργείο Υγείας, για την αμέριστη συμπαράσταση τους, και για την παροχή των απαραίτητων αναπνευστήρων. Μεγάλη είναι και η συμβολή της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία στάθηκε αρωγός στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Τέλος οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Αθανασοπούλειο  Ίδρυμα, για τη συνεχή ηθική και υλική υποστήριξή τους όλα αυτά τα χρόνια, καθώς και για τη δωρεά του Ιδρύματος για τη ΜΑΦ.

Η ΜΑΦ είναι άρτια εξοπλισμένη στα πρότυπα των ΜΕΘ, με νέα και σύγχρονα μηχανήματα. Ο χώρος έχει διαμορφωθεί με βάση τα ισχύοντα πρωτόκολλα, για τη μέγιστη προστασία του προσωπικού και των νοσηλευόμενων, ενώ έχει πραγματοποιηθεί και παρέμβαση για τη δημιουργία αρνητικής πίεσης. Η στελέχωσή της έγινε με εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ παράλληλα για τις ανάγκες λειτουργίας της μονάδας, νοσηλευτικό προσωπικό  μετέβη στα Νοσοκομεία των Ιωαννίνων για εκπαίδευση. Ταυτόχρονα πραγματοποιείται και ο σχεδιασμός για περαιτέρω ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού.

Η ΜΑΦ αποτελεί ένα κόσμημα για το Νοσοκομείο μας. Σαφώς και το στοίχημα είναι δύσκολο, ωστόσο η πεποίθηση όλων είναι πως το έργο αυτό θα μείνει παρακαταθήκη για το Νοσοκομείο, εξυπηρετώντας ένα μεγαλύτερο πληθυσμό και παρέχοντας υπηρεσίες που δεν είχαμε τη δυνατότητα πριν. Η υγειονομική κρίση δεν αφήνει περιθώρια για τυμπανοκρουσίες, όμως ελπίζουμε η νέα χρονιά που μόλις ξεκίνησε να είναι καλύτερη από την προηγούμενη, και σύντομα να βγούμε από την κατάσταση της πανδημίας που έχουμε εγκλωβιστεί.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *