Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για δωρεάν φιλοξενία σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και στα ΚΔΑΠ του Δήμου Σουλίου

Share Button

arogiΞεκίνησαν από σήμερα 5/8/2015 οι αιτήσεις για δωρεάν φιλοξενία σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Σουλίου.
Για ακόμη μία χρονιά το ΝΠΔΔ ΑΡΩΓΗ Δήμου Σουλίου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής», έχει εξασφαλίσει 250 θέσεις δωρεάν δημιουργικής απασχόλησης (θεατρικής αγωγής, αθλητισμού, πολιτισμού, Η/Υ, ξένων γλωσσών και ενισχυτικής διδασκαλίας) σε παιδιά ηλικίας 5-12 ετών, στις ακόλουθες δομές:
ΚΔΑΠ Κρυσταλλοπηγής (Α και Β Βάρδια),
ΚΔΑΠ Ξηρολόφου και
ΚΔΑΠ Αχέροντα και
στη νέα δομή ΚΔΑΠ Γκρίκας με 50 επιπλέον δωρεάν θέσεις.
Από σήμερα, μέχρι και τη Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015, μπορούν να προσέρχονται οι ενδιαφερόμενοι γονείς για την υποβολή της αίτησης προκειμένου να ενταχθούν τα παιδιά τους στα δωρεάν προγράμματα φιλοξενίας στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, όπως επίσης και στα δεκάδες προγράμματα των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) του δήμου στο πλαίσιο του προγράμματος της ΕΕΤΑΑ.
Στήριξη των εργαζόμενων γονέων
Με την εξασφάλιση των εκατοντάδων δωρεάν θέσεων στους δημοτικούς βρεφικούς-παιδικούς σταθμούς και στα ΚΔΑΠ, ο Δήμος συμβάλλει δυναμικά στη στήριξη των εργαζόμενων γονέων, καθώς απαλλάσσονται από μεγάλες δαπάνες που στην αντίθετη περίπτωση θα επιβαρύνονταν, ενώ από την άλλη συμβάλλουμε αποφασιστικά στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, στην πλειοψηφία τους νέοι επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων.
Όπως είναι γνωστό, το πρόγραμμα απευθύνεται στις μητέρες που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα, είναι αυτοαπασχολούμενες ή άνεργες, με στόχο τη διατήρηση των θέσεων εργασίας ή τη διευκόλυνσή τους στην αναζήτηση εργασίας. Από το πρόγραμμα εξαιρούνται οι τακτικοί και αορίστου χρόνου υπάλληλοι του δημοσίου, των ΝΠΔΔ, καθώς και οι μόνιμοι και αορίστου χρόνου υπάλληλοι των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού.
Τα φιλοξενούμενα παιδιά μπορούν να απολαύσουν εντελώς δωρεάν υπηρεσίες φύλαξης, δημιουργικής απασχόλησης, πολιτιστικών δραστηριοτήτων, εκμάθηση ξένων γλωσσών και ηλεκτρονικών υπολογιστών και βοήθειας στο σχολικό διάβασμα.
Αιτήσεις και δικαιολογητικά
Για την ασφαλή εξυπηρέτηση των ενδιαφερόμενων γονέων, ο Δήμος Σουλίου έχει στη διάθεση των πολιτών και φέτος το σύνολο των κοινωνικών του υπηρεσιών, εξειδικευμένα στελέχη οι οποίοι θα βοηθούν τους γονείς στον προέλεγχο των δικαιολογητικών και τη συμπλήρωση των αιτήσεων.
Στο πλαίσιο αυτό, οι δημοτικές υπηρεσίες του Δήμου θα λειτουργούν καθημερινά από τις 9 το πρωί έως και τις 9 το βράδυ και τα Σαββατοκύριακα.
Οι ενδιαφερόμενες μητέρες μπορούν να ενημερώνονται για τη σύνταξη και την αποστολή των απαραίτητων δικαιολογητικών:
• Στο Δημοτικό Κατάστημα Παραμυθιάς τηλ. Επικοιν.: 2666360100

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *