Ξεκίνησαν με όνειρα και βάζουνε ταφόπλακες

Share Button

Οι πολίτες, του Δήμου Φιλιατών, περιμένουν – ματαίως κατά την γνώμη μου – από την Δημοτική Αρχή του Δήμου μας να θέσει ένα τέλος στον κατήφορο που έχει πάρει ο τόπος την τελευταία τουλάχιστον δεκαετία. Υποσχέθηκαν πριν οχτώ χρόνια να ενισχύσουν την πρωτογενή παραγωγή, να εκσυγχρονίσουν και να εμπλουτίσουν το δημοτικό μας σφαγείο με μονάδα σφαγής βοοειδών. Έρχονται σήμερα, μετά από οχτώ χρόνια να ανακοινώσουν ότι το σφαγείο υπολειτουργεί και οδηγείται σε κλείσιμο,

Ο δημοτικός Ξενώνας που βρίσκεται στην πόλη των Φιλιατών επί πέντε χρόνια είναι ανενεργός και τα τελευταία δύο χρόνια φιλοξενεί, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος στο Δημοτικό Συμβούλιο, παράτυπα, Γιατρούς, Νοσηλευτές κ.α. Ερωτάται η Δημοτική αρχή, με βάση πιά απόφαση τους φιλοξενεί και ποιος πληρώνει τα έξοδα?. Είχανε υποσχεθεί από τις αρχές της προηγούμενης δημοτικής τους θητείας, ότι. Θα εντάξουν το ξενώνα στον αναπτυξιακό νόμο προσθέτοντάς του δύο ακόμα ορόφους. Αντ’ αυτού στο δεύτερο Δημοτικό Συμβούλιο, που έγινε δια ζώσης, μετά από είκοσι μήνες, στις 01/ Οκτώβρη / 2021 ημέρα Παρασκευή, αποφασίστηκε, με  πλειοψηφία και με την συναίνεση της Τοπικής Κοινότητας Φιλιατών, να ενοικιαστεί ο εν λόγω Ξενώνας σε Μη Κυβερνητική Οργάνωση που εδρεύει  στα Ιωάννινα για να το μετατρέψει σε Κέντρο Ψυχικής Υγείας { Τύπου ΨΥΧΑΡΓΩ }. Το εν λόγω Κέντρο προβλέπεται να απασχολήσει είκοσι τέσσερεις υπαλλήλους και να φιλοξενεί δεκαπέντε πάσχοντες, από το Νομό Ιωαννίνων  που χρειάζονται ψυχιατρική και ψυχολογική υποστήριξη και καθημερινή φροντίδα. Η παραχώρηση του ξενώνα μας για πέντε συν τέσσερα έτη χωρίς ενοίκιο δίνεται με την προϋπόθεση ότι θα αναλάβουν τα έξοδα επισκευής και συντήρησης του ξενώνα, για όσο χρόνο λειτουργήσει το εν λόγω κέντρο και θα απασχολήσουν προσωπικό αποκλειστικά από το Δήμο Φιλιατών,Με αυτόν τον τρόπο, αυτοί που λέγανε, ότι, θα αναδείξουν τα αξιοθέατα του τόπου μας προσελκύοντας επισκέπτες και δημιουργώντας μακροπρόθεσμα τις προϋποθέσεις για την  τουριστική ανάδειξη της περιοχής μας, βάλανε ταφόπλακα στις όποιες προοπτικές ανάπτυξης υπήρχαν στους προαναφερόμενους τομείς. Η απόφαση αυτή πάρθηκε βεβιασμένα χωρίς να εξεταστούν οι εναλλακτικές δυνατότητες το εν λόγω Κέντρο να συλλειτουργήσει σε συνεργασία με το ΨΥΧΑΡΓΩ ή να στεγαστεί σε πλεονάζουσες αίθουσες που υπάρχουν εντός του Νοσοκομείου Φιλιατών. Δεν εξετάστηκαν επίσης η δυνατότητα να εγκατασταθεί στις αίθουσες του πρώην Δημαρχείου Φιλιατών που πρόσφατα ανακαινίσθηκε καθώς και η πιθανότητα να ανακατασκευαστεί το πρώην κτίριο του Ζούλα, που τώρα ανήκει στο Δήμο μας. Το ζητούμενο για την Δημοτική Αρχή ήτανε και είναι να τοποθετεί, κυριολεκτικά και ουσιαστικά, ταφόπλακες στις όποιες προοπτικές υπάρχουν για την ανάπτυξη του τόπου μας επιδιώκοντας να μετατρέψει όλη την επικράτεια του Δήμου σε ένα μεγάλο χωριό για να έρθουν στη συνέχεια οι επιτήδειοι να αγοράσουν τις περιουσίες των συμπολιτών μας για ένα κομμάτι ψωμί.

Γίνεται πλέον ολοφάνερο και κατανοητό γιατί το Υποθηκοφυλάκειο που εδρεύει στην πόλη των Φιλιατών, δεν λειτουργεί εδώ και ένα εξάμηνο, με αποτέλεσμα να χάνονται προθεσμίες και να εμποδίζεται η τακτοποίηση των περιουσιακών υποθέσεων των συμπολιτών μας στον προβλεπόμενο χρόνο. Λόγω της μη αντίδρασης της Δημοτικής Αρχής έκλεισε και το Υποκατάστημα Φιλιατών της ΠΕΙΡΑΙΩΣ. Όσοι, περιμένουν ακόμα ελπίζοντας στις δήθεν αγαθές προθέσεις της νυν Δημοτικής Αρχής, καλά θα κάνουν να ανασκουμπωθούν και να πλαισιώσουν το πολιτικό τσουνάμι που θα απαλλάξει τον τόπο από τους καταστροφείς τουκαι τους έξωθεν υποστηρικτές τους, που αντιπαλεύουν με όλα τα  μέσα που διαθέτουν τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα του δήμου μας και των συμπολιτών μας.

 

Ο ΣΥΜΠΟΛΙΤΗΣ ΣΑΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΑΦΕΚΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *