Ξεσηκώνονται οι αγρότες, έτοιμοι να «κόψουν» την Ελλάδα στα δύο

Share Button

trakter1Ξεσηκωμό ολοένα και περισσότερων κοινωνικών ομάδων προκαλεί το σχέδιο της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό, με τους αγρότες να ετοιμάζονται να δώσουν δυναμικό τόνο στις κινητοποιήσεις τους.

Τη σκυτάλη αυτή την εβδομάδα, μετά το συλλαλητήριο των επιστημόνων, παίρνουν οι αγρότες που ετοιμάζονται να στήσουν μπλόκο την Τετάρτη στα Τέμπη. Ηδη από το Σάββατο 700 τρακτέρ βρίσκονται στο τελωνείο του Προμαχώνα.

Πρώτη στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνει από μεθαύριο η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων. Βέβαια, η μαζικότητα των κινητοποιήσεων αναμένεται να επηρεαστεί και από τις άσχημες καιρικές συνθήκες στη Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα.

Οι αγρότες θα στηθούν και στον κόμβο των Κερδυλλίων στην Εγνατία οδό, στην Καβάλα, βρίσκονται ήδη στα τελωνεία (Κήπους και Προμαχώνα), και στο σχέδιο βάζουν και το Κάστρο Βοιωτίας, τη Νίκαια και τα Τέμπη, στη Γυρτώνη, στον κόμβο Μικροθηβών, στον Αλμυρό και στον κόμβο Αερινού.

Παράλληλα, διαμαρτυρίες θα πραγματοποιήσουν και οι αλιείς σε Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης και Βόλο.

Καθησυχάζει το υπουργείο

Πάντως η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας διέψευσε τις προηγούμενες ημέρες ότι το ασφαλιστικό θα επιβαρύνει τη μεγάλη πλειοψηφία των αγροτών, με τον υφυπουργό Τάσο Πετρόπουλο να αναφέρει ότι μόνον 4.500 θα έχουν επιβάρυνση της τάξης του 13%.

Ο Τάσος Πετρόπουλος, απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του Λεωνίδα Γρηγοράκου, για την απλούστευση των διαδικασιών πρόσληψης και έκδοσης εργοσήμου, που αφορούν στην απασχόληση των εργατών γης, διαβεβαίωσε πως παρά τα όσα λέγονται, περίπου 1.100.000 αγρότες θα καταβάλλουν εισφορές σε μια χαμηλή κλίμακα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *