Υλοποίηση ημερίδας Η Ιχθυοκαλλιέργεια στην Θεσπρωτία” από το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας

Share Button
Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, σε συνεργασία με το Σύλλογο Υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας, στα πλαίσια υλοποίησης του Υποέργου 6 της Πράξης «Πρόγραμμα Ανάδειξης και Προβολής Προϊόντων Ιχθυοκαλλιέργειας Θεσπρωτίας» Μέτρο 3.4.3. «Μέτρα Εμπορίας», ΕΠΑΛΘ 2014-2020 MIS 5066824, διοργάνωσαν ημερίδα ενημέρωσης με θέμα «Η Ιχθυοκαλλιέργεια στην Θεσπρωτία – Παρουσίαση προϊόντων, διατροφικής τους αξίας και αποτελεσμάτων της έρευνας», την Τετάρτη 02 Μαρτίου 2022 και ώρα 18:00 στην Αίθουσα συνεδριάσεων ΕΛΙΝΙΟΝ του ξενοδοχείου Angelika Pallas στην Ηγουμενίτσα.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας κος Αλέξανδρος Πάσχος απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση, τόνισε ότι είναι η πρώτη εκδήλωση του φορέα με φυσική παρουσία μετά το 2020 γεγονός που τον χαροποιεί ιδιαίτερα όπως επίσης και η μεγάλη συμμετοχή κοινού, αναφέρθηκε στην αγαστή συνεργασία του Επιμελητηρίου με τον Σύλλογο Υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας, προϊόν της οποίας είναι και το τρέχων έργο, ευχήθηκε να τελειώσει σύντομα η υγειονομική κρίση όπως επίσης και η πολεμική σύγκρουση που πέραν της ανθρωπιστικής πλευράς αναμένεται να επηρεάσει δυσμενώς και την επιχειρηματικότητα, και ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την συμμετοχή τους.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας κος Ιωάννης Χεκίμογλου, αφού ευχαρίστησε το Επιμελητήριο για την συνεργασία στο εν λόγω έργο αλλά και για την μακρόχρονη στήριξη του Συλλόγου από το Επιμελητήριο, παρουσίασε αναλυτικά τα Υποέργα της Πράξης και εστίασε στα παραδοτέα και στον τρόπο υλοποίησης των δράσεων εξωστρέφειας.
Ο Διοικητικός Προϊστάμενος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας και Υπεύθυνος του έργου κος Πέτρος Ζουμπούλης, παρουσίασε συνολικά το έργο κι ανέπτυξε συνοπτικά τα Υποέργα του. Επίσης παρουσίασε τα αποτελέσματα της έρευνας στο Καταναλωτικό κοινό και στους Επιχειρηματίες Εστίασης κι Εμπορίας ιχθύων, και πρόβαλλε τα έντυπα που δημιουργήθηκαν στα πλαίσια της Πράξης (Συνταγών, Παιδικό, Ψυχαγωγικό).
Η Κλινική Διατροφολόγος Διαιτολόγος MSc κα Νεφέλη Πασιάκου στην παρουσίαση της ανέλυσε την θρεπτική αξία των ψαριών, τόνισε την σπουδαιότητά τους στην διατροφή και τα ευεργετικά αποτελέσματα στον οργανισμό μας, και πρότεινε χρήσιμες συμβουλές για την κατανάλωσή τους.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου με αντικείμενο τα θέματα ιχθυοκαλλιεργειών κα Ηλ. Σπανοπούλου – Σάρρα, η Πρόεδρος ΔΣ του ΟΛΗΓ ΑΕ κα Ρ. Δηλαβέρη και μεγάλος αριθμός συμμετεχόντων, τηρώντας τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού.
Tο υλικό που παρουσιάσθηκε στην εκδήλωση θα αναρτηθεί προς ενημέρωση κάθε ενδιαφερόμενου στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας στον σύνδεσμο: https://www.e-thesprotias.gr/…/6220746109e31000e99e2517/1
Εκ της Διοικήσεως
του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *