Υπ. Παιδείας: Παράταση σχολικού έτους – Δε θα γίνουν προαγωγικές εξετάσεις, στις 14 Ιουνίου οι πανελλήνιες

Share Button

Δεν θα πραγματοποιηθούν προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις φέτος ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Νίκης Κεραμέως σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σχετικά με τις αποφάσεις της κυβέρνησης για το άνοιγμα των γυμνασίων και των λυκείων.

Παράλληλα η κ. Κεραμέως ανακοίνωσε την παράταση του σχολικού έτους μέχρι τις 11 Ιουνίου για τα γυμνάσια και λύκεια, ενώ στις 14 Ιουνίου θα διεξαχθούν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για γενικά λύκεια και 15 Ιουνίου για επαγγελματικά λύκεια.

Το σχολικό έτος θα παραταθεί ως την Παρασκευή 25 Ιουνίου για τα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία.

Υπενθυμίζεται ότι οι υπόλοιπες σχολικές βαθμίδες θα ανοίξουν στις 10 Μαΐου με τη σχολική σεζόν να παίρνει φέτος παράταση λόγω της πανδημίας.

Όπως και στο Λύκειο, και στα Δημοτικά Σχολεία και τα Γυμνάσια θα ισχύουν οι αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι δυο φορές την εβδομάδα για μαθητές, εκπαιδευτικούς και διοικητικό προσωπικό, όπως και όλοι οι υπόλοιποι κανόνες προστασίας στις αίθουσες.

Μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί 9.500 εκπαιδευτικοί στο πλαίσιο των αδιάθετων εμβολίων, ανέφερε η υπουργός Παιδείας, ενώ αναφορικά με τα self tests σημείωσε ότι έχουν βγει θετικά 1.753 self tests από μαθητές, εκπαιδευτικούς και διοικητικό προσωπικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *