Υπεγράφη η σύμβαση για την διευθέτηση του ρέματος Λάκκας

Share Button

Υπεγράφη την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019 η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία για την κατασκευή του έργου με τίτλο «Έργα Διευθέτησης Ρέματος Λάκκας» ο προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται σε 2.819.268,39€ και χρηματοδοτείται εξ’ ολοκλήρου από το ΕΣΠΑ 2014-2020.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, στόχος του οποίου είναι να θωρακίσει αντιπλημμυρικά την πόλη της Ηγουμενίτσας.

Το φυσικό αντικείμενο περιλαμβάνει τη διευθέτηση του ρέματος Λάκκας, εντός εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως με τεχνητή κοίτη ορθογωνικής διατομής από οπλισμένο σκυρόδεμα, από το ύψος της περιφερειακής οδού της Ηγουμενίτσας και προς τα κατάντη, μέχρι την πρόσφατα διευθετημένη κοίτη, καθώς και η κατασκευή μία γέφυρας από οπλισμένο σκυρόδεμα επιφάνειας 18 Χ 18m2, ενώ παράλληλα προβλέπεται και η διευθέτηση του ρέματος «παραπόταμος Λάκκας» από τη διασταύρωση της περιφερειακής οδού με την οδό Πάργης έως και το κεντρικό ρέμα της Λάκκας.

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος κατά την υπογραφή της σύμβασης δήλωσε τα ακόλουθα:

«Έχοντας ως προτεραιότητα  την προάσπιση των πολιτών και μέσα από σκληρή δουλειά, εντάξαμε το εν λόγω έργο στο ΕΣΠΑ, το οποίο αποτελεί τον προπομπό για τα νέα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης, που πρόκειται να ενταχθούν ή να υλοποιηθούν στον Δήμο μας. Παράλληλα το έργο αποδεικνύει ότι ο Δήμος μας, διεκδικεί και εντάσσει έργα με σημαντικό αποτύπωμα στην πολιτική προστασία»

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *