Υπό αίρεση οι επαναπροσλήψεις σε δημόσιο, ΕΡΤ – Πάνω από 7.000 υπάλληλοι κινδυνεύουν να απολυθούν εκτός… (λίστα)

Share Button

dimosioi-ypallhloiΝα καταργήσει τους νόμους Κατρούγκαλου (4325/2015) και Παππά για τις επαναπροσλήψεις στο δημόσιο και στην ΕΡΤ αντίστοιχα εκτός κι αν βρει δημοσιονομικά ισοδύναμα, καλείται η κυβέρνηση με βάση τη συμφωνία με τους εταίρους. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το κείμενο της συμφωνίας που δόθηκε στη δημοσιότητα “με την εξαίρεση του νομοσχεδίου ανθρωπιστικής κρίσης, η ελληνική κυβέρνηση θα επανεξετάσει με σκοπό την τροποποίηση νομοθεσιών που εισήχθησαν σε αντίθεση με τη συμφωνία 20 Φλεβάρη από υπαναχωρήσεις σε σχέση με τις προηγούμενες δεσμεύσεις του προγράμματος ή να προσδιορίζουν σαφώς αντισταθμιστικά ισοδύναμα για τα κεκτημένα δικαιώματα τα οποία στη συνέχεια δημιούργησε”.

Να σημειωθεί ότι ο αριθμός των όσων έχουν επαναπροσληφθεί φτάνει τους 5.600 (7.200 μαζί με τους επαναπροσληφθέντες στην ΕΡΤ οι οποίοι πληρώνονται από το σχετικό τέλος και άρα δεν επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό) με μικρό δημοσιονομικό κόστος που, σύμφωνα με την Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους δεν ξεπερνά τα 72 εκατ. ευρώ ετησίως.

Πάντως, πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που μίλησαν στην aftodioikisi.gr δήλωναν άγνοια για ακύρωση του νόμου Κατρούγκαλου. Υπενθυμίζεται ότι το θέμα ετέθη από τους Ολλανδούς κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής.

Πόσες είναι όμως οι επαναπροσλήψεις και ποιοι κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός δημοσίου στην περίπτωση που ισχύσει το πρώτο σενάριο;

– Πρώτα απ’ όλα είναι οι περίπου 1.500 σχολικοί φύλακες

-Οι 1.800 εκπαιδευτικοί των ΕΠΑΛ

-Οι 1.174 διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων

-Οι 600 καθαρίστριες

– 450 υπάλληλοι του ΟΑΕΔ (251), του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (180) και του ΟΓΑ (19)

-88 θέσεις στα υπουργεία Ανάπτυξης (29) και Αγροτικής Ανάπτυξης (59)

Δηλαδή, συνολικά 5.612 υπάλληλοι.

Σε αυτούς, εφόσον ισχύει το «ολλανδικό σενάριο» πρέπει να προστεθούν οι 1559 υπάλληλοι της ΕΡΤ, ανεβάζοντας των αριθμό σε 7.171.

Να σημειωθεί ότι οι περίπου 1.500 δημοτικοί αστυνομικοί που επανήλθαν στις θέσεις τους ακόμη κι αν καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου δεν κινδυνεύουν καθώς θα επανατοποθετηθούν πίσω στις θέσεις τους στην ΕΛΑΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *