Ζεσταίνουν τις μηχανές οι αγρότες-Πρωτοφανής κινητοποίηση και ραντεβού την Τετάρτη στην Αθήνα

Share Button

-κινητοποιησειςΑπό σήμερα το απόγευμα και το βράδυ θα βρίσκονται παραγωγοί στην Αθήνα ενώ άλλοι ετοιμάζονται για να ταξιδέψουν τη νύχτα, ώστε να είναι αύριο το πρωί στην Αθήνα. Η φετινή επέτειος του Πολυτεχνείου σηματοδοτεί και το άνοιγμα μεγάλων αγροτικών κινητοποιήσεων, αφού αύριο οι παραγωγοί στόχο έχουν να κλείσουν την πρωτεύουσα.

Τρακτέρ, λεωφορεία, τρένα, καράβια , ακόμη κι αεροπλάνα έχουν την τιμητική τους από τους αγρότες που κατεβαίνουν μαζικά για να διαδηλώσουν στην πρωτεύουσα ενάντια στα μέτρα που έρχονται και κυρίως στο φορολογικό νομοσχέδιο, που τους πλήττει σε μεγάλο βαθμό.

Ένα λεωφορείο αναχωρεί την Τετάρτη τα ξημερώματα από την Ηγουμενίτσα, ενώ πολλοί είναι οι αγρότες από την περιοχή που θα μεταβούν στην πρωτεύουσα μεμονωμένα. Με δηλώσεις της στον Θεσπρωτικό Παλμό η πρόεδρος των κτηνοτρόφων του Νομού Θεσπρωτίας Μυρτώ Λύκα ζήτησε από όλους να βρίσκονται σε εγρήγορση και ετοιμότητα. “Το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε είναι ότι τα μέτρα που θέλει να ψηφίσει η κυβέρνηση είναι καταστροφικά και πρέπει πάση θυσία να τους εμποδίσουμε”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Από σήμερα το απόγευμα και το βράδυ θα βρίσκονται παραγωγοί στην Αθήνα ενώ άλλοι ετοιμάζονται για να ταξιδέψουν τη νύχτα, ώστε να είναι αύριο το πρωί στην Αθήνα. Η φετινή επέτειος του Πολυτεχνείου σηματοδοτεί και το άνοιγμα μεγάλων αγροτικών κινητοποιήσεων, αφού αύριο οι παραγωγοί στόχο έχουν να κλείσουν την πρωτεύουσα.

Τρακτέρ, λεωφορεία, τρένα, καράβια , ακόμη κι αεροπλάνα έχουν την τιμητική τους από τους αγρότες που κατεβαίνουν μαζικά για να διαδηλώσουν στην πρωτεύουσα ενάντια στα μέτρα που έρχονται και κυρίως στο φορολογικό νομοσχέδιο, που τους πλήττει σε μεγάλο βαθμό.

Την ίδια στιγμή στο ΥΠΑΑΤ βαρούν τα νταούλια απ΄ όλες τις πλευρές και για τις καθυστερήσεις στις πληρωμές, για τις οποίες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου δήλωσε πως θα γίνουν σταδιακά μες το Νοέμβριο , για να ολοκληρωθούν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκέμβρη, ενώ ταυτόχρονα «περπατά» και το νομοσχέδιο για τις βοσκήσιμες γαίες, που θεωρείται μείζονος σημασίας για τους κτηνοτρόφους.

Οι παραγωγοί σχεδιάζουν μεγάλη τους κινητοποίηση – σχεδόν πρωτόγνωρη για τα ελληνικά χρονικά – αφού κατεβαίνουν την ίδια μέρα διαφορετικές ομάδες και γκρουπ παραγωγών απ΄ όλη τη χώρα με αντιπροσωπείες κι απλά μέλη από τον Έβρο ως την Κρήτη κι από την Ήπειρο μέχρι την Πελοπόννησο. Οι αγροτοσυνδικαλιστές δίνουν στην κυριολεξία μάχη αυτές τις μέρες για να ξεσηκώσουν τον κόσμο, καθώς οι αγροτικές εργασίες δεν παίρνουν αναβολή.

Ήδη από σήμερα καταφθάνουν τα πρώτα γκρουπ που είναι πιο μακριά ενώ στο κάδρο των κινητοποιήσεων μπαίνουν γεωργοί, παραγωγοί γάλακτος – κρέατος και ψαράδες, συνεταιριστές και μη, παλιοί και νέοι.

Γλιτώνουν δε από τον κίνδυνο να προβληθεί εκπρόθεσμα η μεγάλη κινητοποίηση , αφού την τελευταία στιγμή σταμάτησε η απεργία των δημοσιογράφων για το αγγελιόσημο. Καλλιεργητές που έχουν από μεγάλες καλλιέργειες (αροτραίες), μέχρι δενδροκαλλιέργειες κι από θερμοκήπια μέχρι εκτροφείς ζώων και ψαράδες ως και παραγωγοί αγροτικών φωτοβολταϊκών , για πρώτη φορά συναντώνται σε τόσο μαζική κλίμακα.

agrocosmos.gr

ΦΩΤΟ: agrocosmos.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *