Το Ευρώ και τα “Ντόλαρς”, Γράφει ο Γιώργος Μαστορίδης

Share Button

Το Ευρώ και το αμερικανικό Δολάριο λειτουργούν ανταγωνιστικά και είναι τα ισχυρότερα νομίσματα στον Κόσμο

Γράφει ο Γιώργος Μαστορίδης

Αυτά που ζήσαμε το πρώτο εξάμηνο του 2015 με την «πολεμική» διαπραγμάτευση ΤΣΊΠΡΑ ΚΑΜΜΕΝΟΥ εκ των υστέρων ασφαλώς φωτίζονται περισσότερο, αφενός με τις συνέπειες που βιώνουμε και αφετέρου με τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

1.Τίποτα δεν ήταν τυχαίο, αλλά εντασσόταν σε μιαν ακολουθία γεγονότων, τα οποία αποτελούσαν μέρος ενός σχεδίου αν όχι βέβαιης πάντως πολύ πιθανής εξόδου της χώρας από το ΕΥΡΩ με αυτονόητες για την κοινή λογική καταστροφικές συνέπειες φτώχειας και δυστυχίας.

2.Δεδομένου ότι πολλοί από τους τότε αλλά και τους σημερινούς Υπουργούς έχουν καταθέσεις σε εκατομμύρια Δολάρια, προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα ότι η υπονόμευση του ΕΥΡΩ δεν ήταν μόνο δονκιχωτική αυταπάτη, αλλά από αρκετούς έγινε και συνειδητά για προσωπικά συμφέροντα, φυσικά με τον δημαγωγικό μανδύα της προπαγάνδας για δήθεν σκληρή «διαπραγμάτευση».

3.Η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ενήμερη για την πρόταση του Γ. Βαρουφάκη για το παράλληλο νόμισμα από το φθινόπωρο του 2014 και μάλιστα του ανατέθηκε το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας με σκοπό και στόχο να εφαρμόσει το σχέδιό του.

4.Το παράλληλο νόμισμα IOU παρουσιάσθηκε και συζητήθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο. Με βάση αυτόν τον σχεδιασμό υπήρχε η πρόθεση κατάληψης του Νομισματοκοπείου. Και δεν ήταν τυχαία η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Πεντάγωνο λίγες ημέρες πριν από το δημοψήφισμα, ούτε η δήλωση του Π. Καμμένου πως ο στρατός είναι ο εγγυητής της εσωτερικής ασφάλειας. Τέτοια δήλωση είχε να γίνει από την εποχή της Δικτατορίας. Προφανώς ο στρατός θα έβγαινε στους δρόμους για την τήρηση της τάξης.

5.Η Λαγκάρντ, ο Ρέντσι και ο Ολάντ αποκαλύπτουν πως ο Τσίπρας και οι συνεργάτες του είχαν παντελή άγνοια κινδύνου. Ήταν ανίκανοι να κάνουν στοιχειώδη ανάλυση του Διεθνούς Περιβάλλοντος και να αντιληφθούν ότι η έξοδος από την ΕΥΡΩΖΩΝΗ θα άλλαζε τις γεωπολιτικές ισορροπίες στην περιοχή σε βάρος της Ελλάδας. Στην ακόμα χειρότερη εκδοχή είχαν την αυταπάτη ότι θα μπορούσαν μόνοι τους, σε σύγκρουση με όλους τους άλλους εταίρους, ακόμα και με την Κύπρο, να αλλάξουν τους κανόνες στην Ευρωπαϊκή Ενωση;

6.Στο  μέλλον ασφαλώς θα έρθουν στο φως και άλλα στοιχεία κυρίως για τις οικονομικές συναλλαγές και τις μετατροπές ΕΥΡΩ σε ΔΟΛΑΡΙΑ και ΑΓΓΛΙΚΕΣ ΛΙΡΕΣ, οι οποίες θα φωτίσουν ακόμα καλύτερα τα γεγονότα εκείνης της περιόδου.

7.Τέλος, το ΕΥΡΩ με βάση την ελληνική Νομοθεσία και τις Διεθνείς Συμβάσεις είναι ελληνικό ΕΘΝΙΚΟ νόμισμα και ταυτόχρονα πολυεθνικό, ευρωπαϊκό, συνεταιρικό, με άλλα 18 έθνη- κράτη της ευρωζώνης. Είναι αυτονόητο ότι μόνο ο Διάλογος και η συνεργασία με τους δανειστές, μεταξύ των λαών και των εθνών, μπορεί να ενισχύσει και να βελτιώσει την Οικονομική Νομισματική Ένωση.

Ωστόσο το εφιαλτικό 2015 απέδειξε θετικά:

Πρώτον, ότι το ΕΥΡΩ είναι πλέον εφηβικό, ηλικίας 15 ετών! Παρά τα προβλήματά του και τις επιθέσεις που δέχεται είναι πολύ σκληρό για να υποχωρήσει.

Δεύτερον, ότι οι ΔΟΛΑΡΙΟΥΧΟΙ δεν εξυπηρετούν  ούτε στηρίζουν, τα ελληνικά και τα ευρωπαϊκά συμφέροντα και

Τρίτον, ότι η απόπειρα «εισαγωγής παράλληλου νομίσματος» και η οποιαδήποτε συνειδητή υπονόμευση του ΕΥΡΩ ως ΕΘΝΙΚΟΥ μας νομίσματος, ειδικά με κερδοσκοπικά παιγνίδια από κούφιους αξιωματούχους, όχι μόνο είναι ανόητη και ανεδαφική, αλλά και διώκεται ποινικά.

26/07/2017     mastoridisg@gmail.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *