Οσκαρ Τουρισμού στην Ελλάδα, του Χρήστου Ζήγου

Share Button

Γράφει ο Χρήστος Ζήγος, Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ “Ο ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ”

Μια ακόμη διεθνή τουριστική διάκριση στην χώρα μας , μια ακόμη πρωτιά στον πιο δυναμικό κλάδο της πατρίδας μας .

Νέο ρεκόρ αφίξεων, κάθε χρόνο και περισσότεροι τουρίστες στην Ελλάδα , νέο ρεκόρ στους οικονομικούς δείκτες για τα δημόσια έσοδα , νέο ρεκόρ στην δημιουργία θέσεων εργασίας .Καλά όλα αυτά αλλά ο τουρισμός δεν είναι μόνο οι αριθμοί και οι δείκτες .

Ο κύριος παράγοντας στον τουρισμό είναι οι άνθρωποι που τον υπηρετούν , ένα μεγάλο εύγε λοιπόν σε αυτούς τους ανθρώπους , τους εργαζόμενους και τους ιδιοκτήτες τουριστικών επιχειρήσεων σε όλες τις τουριστικές ειδικότητες που με τον επαγγελματισμό τους , τις υψηλές παρεχόμενες υπηρεσίες , την ευγένεια , το χαμόγελο και την ελληνική οικογενειακή φιλοξενία ανέβασαν την Ελλάδα στην κορυφή του διεθνούς τουριστικού ενδιαφέροντος .Συγχαρητήρια στους εργαζόμενους και στους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων στον τουρισμό που μοχθούν νυχθημερόν για να έχουμε ως χώρα αυτές τις επιτυχίες και τις υψηλές επιδόσεις πολλές φορές χωρίς την απαραίτητη βοήθεια από την πολιτεία και τους αρμόδιους φορείς .

Ορισμένοι μάλιστα εκμεταλλεύονται αυτές τις επιδόσεις για μικροπολιτική χωρίς να έχουν κάνει αυτά που έχουν υποχρέωση από τον θεσμικό τους ρόλο .

Και δυο λόγια για τον θεσμό του ΟΣΚΑΡ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ SACEN INTERNATIONAL ,είναι το διεθνές κέντρο για την προβολή και ανάπτυξη της βιομηχανίας του τουρισμού και της εστίασης .Αυτός ο οργανισμός ανέδειξε την χώρα μας ως ο κορυφαίος τουριστικός προορισμός στην Μεσόγειο και την Νοτιοανατολική Ευρώπη με συμμετέχουσες 18 χώρες : Γαλλία , Ισπανία , Ιταλία , Αυστρία , Ουγγαρία , Τουρκία ,Ρουμανία , Βουλγαρία , Σλοβενία, Κροατία ,Π.Γ.Δ.Μ. , Βοσνία –Ερζεγοβίνη , Μαυροβούνιο , Τυνησία , Μάλτα , Σερβία , Κύπρος και φυσικά η Ελλάδα μας .

Επειδή τα Μ.Μ.Ε. το πέρασαν στα ψιλά , πιστεύω πως τα τοπικά –περιφερειακά Μ.Μ.Ε. θα δώσουν την πρέπουσα δημοσιότητα προς τιμήν των εργαζομένων και των επιχειρηματιών του τουρισμού .

Μπορούμε να ανέβουμε ακόμη πιο ψηλά να κατακτήσουμε και άλλες πρωτιές στον τουρισμό και ως Ελλάδα αλλά κυρίως ως Ήπειρος τουριστικός προορισμός και τις 4 εποχές για όλα τα γούστα και για όλα τα βαλάντια γιατί η Ήπειρος είναι ευλογημένος τόπος για να ζεις και να κάνεις διακοπές .

Για επικοινωνία :

ΖΗΓΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Κιν: 6932029995 e-mail : [email protected]

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ 14.05.2018

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *