Ξεμπλοκάρει το LEADER: Από τις 7 Μαρτίου και σταδιακά η προκήρυξη των προσκλήσεων

Share Button

Με μόλις δύο προσκλήσεις να έχουν δημοσιευτεί για τις ιδιωτικές επενδύσεις, το Leader/CLLD αρχίζει από τις 7 Μαρτίου και σταδιακά να ξεμπλοκάρει. Εγκλωβισμένο σε ένα πολυδαίδαλο κανονιστικό πλαίσιο, ανάμεσα σε πολλούς φορείς εφαρμογής, και με τροποποιητικές πράξεις που ήρθαν να φέρουν νέες αλλαγές, ένα από τα πιο δημοφιλή προγράμματα του ΠΑΑ 2014-2020, δεν έχει ακόμη αρχίσει να υλοποιείται.

 

Ήπειρος

Για την περίοδο του Πάσχα εκτιμάται ότι θα προκηρυχθεί η πρόσκληση από την Αναπτυξιακή Ηπείρου, παρά το γεγονός ότι ήδη από τις 21 Δεκεμβρίου είχε εξασφαλίσει τη δεύτερη πανελλαδικά έγκριση της πρόσκλησης των Έργων Ιδιωτικού Χαρακτήρα από την Ειδική Υπηρεσία Κρατικών Ενισχύσεων. Ο λόγος είναι ότι στις αρχές Φεβρουαρίου, με έγγραφό της, η διαχειριστική του ΥΠΑΑΤ απέστειλε προς τις Τοπικές Ομάδες Δράσης νέες οδηγίες σχετικά με την έκδοση των προσκλήσεων.

Σε διαδικασία επεξεργασίας της πρόσκλησης βρίσκεται αυτό το διάστημα η Αναπτυξιακή Νοτίου Ηπείρου – Αμβρακικού. Όπως μας ενημερώνουν, η πρόσκληση αναμένεται το προσεχές τρίμηνο. Βασικές προτεραιότητες αποτελούν η μεταποίηση και ο τουρισμός, ενώ εξαιρείται η εστίαση.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *