Ζητούμενο η διασφάλιση του έργου στο Άκτιο-Αμβρακία

Share Button

aktioΕρώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κατέθεσε ο κ. Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ σχετικά με την πορεία των έργων κατασκευής της Αμβρακίας οδού.

Ο κ. Κωνσταντόπουλος ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό τη διασφάλιση της συνέχισης των εργασιών, ιδίως μετά το τελευταίο κύμα απολύσεων στην Αμβρακία οδό που έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία σε κατοίκους της περιοχής και εργαζομένους, καθώς και ενημέρωση για την επανεκκίνηση των εργασιών στις υπόλοιπες τρεις εργολαβίες του έργου που έχουν σταματήσει.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής: Η κατασκευή της Αμβρακίας οδού αποτελεί έργο πνοής για τη Δυτική Ελλάδα. Μέσω αυτής η Ιόνια οδός θα συνδεθεί με το αεροδρόμιο του Ακτίου, την υποθαλάσσια σήραγγα Ακτίου – Πρέβεζας, καθώς και με το νησί της Λευκάδας με έναν ασφαλή αυτοκινητόδρομο με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές.

Η συμβολή που αναμένεται να έχει το έργο στη διασφάλιση της ασφαλούς μετακίνησης των διερχομένων, στην ανάπτυξη της περιοχής, την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και τη στήριξη του τουρισμού είναι αδιαμφισβήτητη.

Η κατασκευή του έργου, χωρισμένου σε 4 εργολαβίες έχει ξεκινήσει ήδη από το 2010, η δε προθεσμία για την παράδοσή του έχει λάβει διαδοχικές παρατάσεις.

Σήμερα, μόνο μία εργολαβία βρίσκεται ουσιαστικά σε εξέλιξη εκτελώντας έργα. Ωστόσο, ήδη πριν από λίγες μέρες εργαζόμενοι στην εργολαβία αυτή απολύθηκαν, οδηγούμενοι σε απόγνωση. Ταυτόχρονα, ιδιοκτήτες ακινήτων τα οποία απαλλοτριώθηκαν για την κατασκευή του έργου βρίσκονται ακόμη εν αναμονή των αποζημιώσεων . Εδώ και ένα έτος μάλιστα δεν καταβάλλεται καν στους ιδιοκτήτες το συμβολικό μίσθωμα που τους δινόταν για τη χρήση των ιδιοκτησιών τους.

Κύριε Υπουργέ, είναι έκδηλη η ανησυχία για την πρόοδο και υλοποίηση της κατασκευής της Αμβρακίας οδού, αλλά και για το μέλλον των εργαζομένων σε αυτήν. Το Υπουργείο οφείλει να στηρίξει τη συνέχιση των εργασιών ώστε οι εργαζόμενοι να μην οδηγηθούν στην ανεργία και η Αμβρακία οδός να παραδοθεί εγκαίρως στην κυκλοφορία, αλλά και να διασφαλίσει την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων στους ιδιοκτήτες απαλλοτριωθέντων ακινήτων.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
-Θα συνεχισθεί η κατασκευή της Αμβρακίας οδού όσον αφορά τουλάχιστον στην εργολαβία που είναι ήδη σε εξέλιξη και πραγματοποιεί εργασίες; Πότε θα υλοποιηθούν οι υπόλοιπες τρεις εργολαβίες οι οποίες έχουν σταματήσει;

-Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί το Υπουργείο ώστε να διασφαλίσει την απρόσκοπτη συνέχιση του έργου και την έγκαιρη παράδοσή του στην κυκλοφορία;

 

www.ypodomes.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *