Λογοτεχνική εργασία για το ιστορικό Σούλι του π. Ηλία Μάκου απέσπασε το Α΄ βραβείο

Share Button

Λογοτεχνική εργασία για το ιστορικό Σούλι του π. Ηλία Μάκου, με τίτλο: “Προσκύνημα-Ύμνος στα ύψη του Σουλίου”, απέσπασε το Α΄ βραβείο στον πανελλήνιο διαγωνισμό της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών για το 2018 στην κατηγορία “Χρονικό-Μαρτυρία. Πρόκειται για ένα κείμενο, που αναδεικνύει και προβάλλει το διαχρονικό μήνυμα της ελευθερίας, όπως το ενσάρκωσαν και το υπερασπίστηκαν στα κακοτράχαλα βράχια οι ήρωες Σουλιώτες.

Η ενασχόληση του π. Ηλία Μάκου με το Σούλι έχει να κάνει κυρίως με την ανάδειξη της διαχρονικής σημασίας της Σουλιώτικης αντίστασης στον τύραννο, καθώς και με την αναγκαιότητα να μην είναι εγκαταλελειμμένος ο χώρος αυτός, διαλυμένο απομεινάρι του παρελθόντος, αλλά ζωντανό και επισκέψιμο σύμβολο απαρχής νέων μαχών για μια αδούλωτη κοινωνία.

Όπως δήλωσε ο π. Ηλίας, η συγκεκριμένη τιμητική διάκριση, που αφορά σε κείμενό του για τον τόπο της καρδιάς του, είναι γι’ αυτόν μια αφορμή να μην εγκαταλείψει τη μικρή προσπάθεια, που κάνει, να γίνει το Σούλι διεθνής τουριστικός προορισμός, ώστε όλοι να καταλάβουν πως η πατρίδα μας δεν είναι ρημαγμένη, αλλά ό,τι καρποφορεί φυτρώνει πάνω σε χώματα ποτισμένα με το αίμα ανδρείων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *