“Λύτρωση” στις καθυστερήσεις για τον Θεσπρωτό, νίκησε 2-1 δια πυρός και σιδήρου την Καλλιθέα και αγκάλιασε την παραμονή

Share Button

Σε ένα από τα κρισιμότερα παιχνίδια της σεζόν, ο Θεσπρωτός παρότι τα… χρειάστηκε λυτρώθηκε στις καθυστερήσεις πετυχαίνοντας σπουδαία νίκη με σκορ 2-1 επί του Μ.Αλέξανδρου με την οποία σφιχταγκαλιάζει την παραμονή στην κατηγορία πέντε αγωνιστικές πριν από το φινάλε.

Το α’ημίχρονο

Ο Θεσπρωτός πήρε τα ηνία του αγώνα από τα πρώτα λεπτά έχοντας πάντως μια εδαφική και ανούσια υπεροχή χωρίς να είναι απειλητικός προς την εστία του Κράτσιου.

Το πλατανόφυλλο παρουσίασε για μία ακόμη φορά τα γνωστά προβλήματα στο δημιουργικό κομμάτι με μεγάλες αποστάσεις στις γραμμές και δυστοκία στην τελική προσπάθεια.

Μετά το άκαρπο πρώτο εικοσάλεπτο, ο Θεσπρωτός με την πάροδο του χρόνου αύξησε την πίεση στα καρέ της Καλλιθέας παίζοντας μονότερμα τους αντιπάλους του.

Η πρώτη αξιόλογη φάση καταγράφηκε στο 23ο λεπτό όταν η σέντρα του Βαγγέλη Κωνσταντίνου βρήκε στο πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού, ενώ στο 25ο λεπτό το σουτ του Πόζογλου μέσα από την περιοχή δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Κράτσιο.

Στο 29ο λεπτό ο δραστήριος αλλά φλύαρος και άστοχος Πόζογλου επιχείρησε μονοκόμματο σουτ σε σέντρα του Πανταζή αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ, ενώ ο πορτιέρο της Καλλιθέας απέκρουσε με σχετική ευκολία το γυριστό σουτ του Φούντζουλα στο 30ό λεπτό.  Στο 35ο λεπτό η κεφαλιά του Νόνη ύστερα από κόρνερ του Πανταζή έφυγε ψηλά άουτ.

Στο 38ο λεπτό ο Θεσπρωτός έλυσε τον γόρδιο δεσμό της άμυνας της Καλλιθέας. Ο Γκόλιας κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή από τον Κράτσιο. Ο Πόζογλου ανέλαβε την εκτέλεση και παρά την προσπάθεια του τερματοφύλακα, έκανε το 1-0 σπάζοντας και την προσωπική του κακοδαιμονία στο παιχνίδι.

Το β’ημίχρονο

Στην επανάληψη, ο Θεσπρωτός διαχειρίστηκε έξυπνα το υπέρ του προβάδισμα και κυνήγησε παράλληλα ένα δεύτερο γκολ προκειμένου να κλειδώσει το τρίποντο.

Στο 53ο λεπτό ο Γκόλιας αστόχησε απελπιστικά από το σημείο του πέναλτι εντελώς ξεμαρκάριστος, ενώ στο 58ο λεπτό ο Φούντζουλας ξεχύθηκε στην αντεπίθεση αλλά το σουτ από πλάγια θέση έφυγε ψηλά άουτ.

Στο 63ο λεπτό ο Πόζογλου αντίκρισε την  δεύτερη κίτρινη κάρτα του ρέφερι για μαρκάρισμα εκτός φάσης αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες σε ένα διάστημα που η Καλλιθέα είχε κερδίσει μέτρα στο γήπεδο και απείλησε σε 1-2 περιπτώσεις.

Στο 72ο λεπτό ο Βασίλης Κωνσταντίνου πλάσαρε από κοντά τον Κράτσιο αλλά ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων πραγματοποίησε την απόκρουση του αγώνα αποσοβώντας σίγουρο γκολ.

Σε μία ανύποπτη φάση στο 84ο λεπτό ο Σαλβαρίνας αξιοποίησε την ασυνεννοησία των παικτών του Θεσπρωτού και με κοντινό πλασέ σε κενή εστία έφερε το παιχνίδι στα ίσα.

Ο Θεσπρωτός ήταν κατάματα μπροστά σε μία νέα απώλεια βαθμών στην έδρα του αλλά ο Τάσος Γώγος δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Στις καθυστερήσεις, ξεχύθηκε στην αντεπίθεση από τα δεξιά και με δυνατό διαγώνιο σουτ νίκησε τον Κράτσιο χαρίζοντας μια υπερπολύτιμη νίκη στην ομάδα του σε ένα δραματικό και χιτσκοκικό φινάλε που έσπασαν καρδιές.

Στα τελευταία λεπτά των καθυστερήσεων οι Πανταζής και Κασαρατέ επιδίωξαν και αντίκρισαν αμφότεροι την κόκκινη κάρτα προκειμένου να εκτίσουν την ποινή της μίας αγωνιστικής στον αγώνα Κυπέλλου με το Σούλι και να βρίσκονται στην διάθεση του Μουρούτη για τον επόμενο αγώνα πρωταθλήματος στην Λευκίμμη.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο Μπαϊλης από τον σύνδεσμο Πρεβέζης

ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ (Μουρούτης): Κωνσταντάκος, Κωνσταντίνου Βαγγ., Πανταζής, Νόνης, Σταυρίδης, Κασαρατέ, Φούντζουλας (93ο Μητσέλος), Γώγος, Γκόλιας (68ο Κωνσταντίνου Βας.), Τοπάλι (56ο Ευθυμίου), Πόζογλου.

Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ (Βόλτσης): Κράτσιος, Τσόπρας, Τάσιος, Μήνος, Ηλίας, Σαλβαρίνας, Παπαθανασίου (81ο Παπαδημητρίου), Γκέγκας (76ο Μηλιάτης), Νικολόπουλος, Παπαδόπουλος, Χασάι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *