Εκπαιδευτικά Σεμινάρια – Ενημερωτικές Εκδηλώσεις του ΟΛΗΓ ΑΕ

Share Button

IMG_4877Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα Εκπαιδευτικά Σεμινάρια – Ενημερωτικές Εκδηλώσεις του Ευρωπαϊκού Έργου “MED-PCS: Promotion of Port Community System in Mediterranean Traffic”, που διοργάνωσε ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας (ΟΛΗΓ) Α.Ε., στην Αίθουσα Δ.Σ., στον Κεντρικό Επιβατικό Σταθμό, στην Ηγουμενίτσα, το διήμερο 3-4 Ιουνίου 2015.
Κατά τη διάρκεια των διήμερων εργασιών παρουσιάστηκαν οι δράσεις που έχουν υλοποιηθεί μέχρι σήμερα στο έργο MED-PCS και τα πλεονεκτήματα – οφέλη που θα προκύψουν από τα αποτελέσματα του έργου. Επίσης, έγινε μια σύντομη παρουσίαση της Ηλεκτρονικής Πλατφόρμας του έργου MED-PCS, μέσω της οποίας παρέχεται Τήλε-εκπαίδευση σε Θέματα Σχεδιασμού, Εφαρμογής και Διαχείρισης των PCS – Port Community Systems. Η πρόσβαση στην Πλατφόρμα γίνεται μέσω της διεύθυνσης: https://med-pcs.learningservices.it και απευθύνεται σε ειδικούς & επαγγελματίες του κλάδου, αλλά και σε προπτυχιακούς φοιτητές.
Οι συμμετέχοντες στα εκπαιδευτικά σεμινάρια είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα εξής λειτουργικά μέρη του συστήματος PCS:
– Δημιουργία / Λήψη μηνυμάτων Ε/Κ και ασυνόδευτων trailer
– Σύστημα Ελέγχου στις Πύλες
– Σύστημα παρακολούθησης φόρτωσης/εκφόρτωσης Ε/Κ και ασυνόδευτων trailer
– Σύστημα Διοικητικών και Τελωνειακών εργασιών Ε/Κ και ασυνόδευτων trailer
– Σύστημα πληροφόρησης MyCargo.

IMG_4875

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Λίγα λόγια για το έργο MED-PCS

Θα πρέπει να σημειωθεί πως στο έργο MED-PCS συμμετέχουν 7 Εταίροι από 3 διαφορετικές χώρες της Μεσογείου (Ισπανία, Ιταλία και Ελλάδα). Από την Ελλάδα συμμετέχουν ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
Το έργο MED-PCS συμβάλλει στην ανάπτυξη και εφαρμογή νέων λειτουργιών στα ήδη υπάρχοντα Λιμενικά Πληροφοριακά Συστήματα (Port Community Systems – PCS) τεσσάρων λιμανιών της Μεσογείου: της Ταραγόνα (Ισπανία), της Καρθαγένης (Ισπανία), του Λεβάντε (Ιταλία) και της Ηγουμενίτσας (Ελλάδα). Μέσω του έργου MED-PCS τα 4 αυτά λιμάνια συνδέουν τα Πληροφοριακά Συστήματά τους μεταξύ τους και ενισχύουν την αποτελεσματικότητα της εφοδιαστικής αλυσίδας με σκοπό τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *