Ο Σωτήρης Γιάκης υποψήφιος με τον Παναγιώτη Νταή-“Θα συμπορευτούμε σε έναν αγώνα ελπίδας, οράματος και προοπτικής”

Share Button

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
στα μέσα Γενάρη του τρέχοντος έτους, δημοσίευσα το άρθρο μου  “γιατί οι κεντροαριστεροί προκρίνουν κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας”.
Εκεί έκανα αναφορά στους μετριοπαθείς κεντροαριστερούς ψηφοφόρους, ανθρώπους σοβαρούς, με τρόπο σκέψης ψύχραιμο, δημοκρατικό, κριτικό, χωρίς παρωπίδες και κομματικά στεγανά, να προτάσσουν ως μόνον γνώμονα επιλογής κόμματος, την προοπτική προόδου και σταθερότητάς του τόπου.
Τα γεγονότα, με επαλήθευσαν πλήρως!
Κατά τον ίδιο τρόπο στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου οι μετριοπαθείς κεντροδεξιοί ψηφοφόροι, που ειρήσθω εν παρόδω έχουν τα ίδια ποιοτικά χαρακτηριστικά με τους ως άνω αναφερόμενους κεντροαριστερούς, θα επιδιώξουν την πρόκριση μίας Δημοτικής Αρχής η οποία θα εγγυάται την ανάπτυξη του τόπου.

Η φετινή αυτοδιοικητική εκλογική διαδικασία έπεται μιας διπλής, ξεκάθαρης και πρωτοφανούς πρόκρισης -επιβράβευσης  της κεντροδεξιάς πολιτικής που άσκησε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
Ο λαός μας πιο ώριμος εκλογικά και σοφός από ποτέ, μέσα από τα δεινά της αστάθειας, της ανέχειας και του ζόφου των προηγούμενων ετών, αποτίναξε από πάνω του τα καταστροφικά ιδεολογήματα και ψήφισε την καλύτερη ομάδα διοίκησης ή αν θέλετε για κάποιους, το μη χείρον.
Χωρίς κομματικές και ιδεολογικές αγκυλώσεις, αξιολόγησε την ικανότητα διαχείρισης για τα κρίσιμα εθνικά θέματα.
Η ίδια ώσμωση  θα συντελεστεί και για την ανάδειξη νέας Δημοτικής Αρχής στον Δήμο Ηγουμενίτσας, με φίλτρο την αξιοσύνη. Πολλώ δε μάλλον τώρα που ο λαός εκφράστηκε πολιτικά στις πρόσφατες εθνικές εκλογές και οι κεντροδεξιοί ψηφοφόροι δεν αισθάνονται πλέον την ανάγκη να συνταχθούν, έστω και άτυπα, σε κομματικές ατραπούς.
Μάλιστα αν αποτολμηθεί και ατυχώς τεθεί τοιούτο πρόταγμα, θα αποτελέσει την σύγχρονη Ανοπαία Ατραπό για την Ηγουμενίτσα.
Ο Νομός όλος αλλά και ο Δήμος Ηγουμενίτσας ειδικότερα, παρουσιάζει μια εικόνα άναρχης και χαοτικής πραγματικότητας.
Έχεις την αίσθηση ότι παντού επικρατεί η ακαταστασία και η αταξία. Χωρίς έναν κεντρικό σχεδιασμό, μια πυξίδα προσανατολισμού, μια οργανωμένη στόχευση. Παραφράζοντας τον Σωκράτη και κάνοντας το στράτευμα, πολιτικό προσωπικό,  έχουμε μια πλήρη περιγραφή της τωρινής κατάστασης του τόπου μας: «καλὸν δὲ καὶ τὸ τακτικὸν εἶναι· πολὺ γὰρ διαφέρει στράτευμα τεταγμένον ἀτάκτου, ὥσπερ λίθοι τε καὶ πλίνθοι καὶ ξύλα καὶ κέραμος ἀτάκτως μὲν ἐρριμμένα οὐδὲν χρήσιμά ἐστιν».
 Το πολιτικό προσωπικό του τόπου μας έχει αποτύχει να διαχειριστεί αποτελεσματικά τα μεγάλα προβλήματα, αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η περιοχή.
Χρειάζεται εκ βάθρων ανανέωση του δυναμικού με ανθρώπους άφθαρτους, οραματιστές, ικανούς να πραγματώσουν τόσο τα οράματα τα δικά τους αλλά και γενεών ολόκληρων.
Επί πολλές δεκαετίες σε αυτόν τον ταλαίπωρο τόπο, ανακυκλώνουμε την ίδια  πολιτική μιζέρια, προσώπων, που απλά αλλάζουν θέσεις μεταξύ τους στα αξιώματα.
Η κατάσταση ωστόσο αλλάζει άρδην.
Οι πολίτες πλέον, δεν είναι υποχείρια του μικρορουσφετιού, της μικροεξυπηρέτησης και της μικροπολιτικής.
Διεκδικούν, απαιτούν, ελπίζουν σε  κάτι πολύ μεγαλύτερο!
Δεν αρκούνται πλέον στην απλή διαχείριση της εξουσίας και στην ελάσσονα προσπάθεια.
Θέλουν ΠΡΟΟΔΟ, ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ!
Θέλουν αυτός ο ευλογημένος τόπος να πάρει εν τέλει, αυτά που του αξίζουν, που δικαιούται,  χωρίς να βαυκαλίζεται με ανθρώπους που νέμονται χρόνια την εξουσία ως μονάρχες ή απλά περιφέρονται, ως πολιτευτικοί κομήτες, περιόδου τετραετίας.

Τόσα χρόνια, έχω δείξει ότι είμαι  βαθιά δημοκράτης.
Ότι μπροστά στο κοινό καλό και στην αγάπη για τον τόπο μου, δεν προτάσσω κανένα ίδιον ούτε πολιτικό όφελος.
Πάντοτε, η ευημερία του τόπου μου και το καλό των συμπολιτών μου ήταν η πυξίδα μου.
Η  οποιαδήποτε κομματική ταυτότητα μπροστά στο κοινό Όραμα ενός Φωτεινού μέλλοντος, γίνεται κουρελόχαρτο.

Έχω ένα όνειρο
Έχω μια ελπίδα

Να πάμε τον τόπο μας εκει που φθάνουν τα όνειρά μας, αέναοι αναζητητές «του ωραίου, του μεγάλου και τ’ αληθινού».

Σε αυτήν την προσπάθεια θα πορευτούμε δίπλα δίπλα, με τον Παναγιώτη Νταή. Έναν άνθρωπο σοβαρό, που έχει σπουδάσει και έχει υπηρετήσει την Δημόσια Διοίκηση. Που από θέση ευθύνης έχει διατελέσει σε πλήθος υπουργείων, υπηρεσιών και οργανισμών. Που έχει το Know how για να εισέλθει ο Δήμος σε μια νέα και σύγχρονη πραγματικότητα. Που πλαισιωμένος από μια ομάδα ικανών και άξιων ανθρώπων θα μπορέσει να συγκροτήσει μια αποδοτική δημοτική αρχή, ώστε να «τρέξουν» γρήγορα όλα τα μεγάλα θέματα του Δήμου ξεπερνώντας οργανωτικές και διοικητικές παθογένειες δεκαετιών.

Θα συμπορευτούμε με τον Νταή, σε έναν αγώνα ελπίδας, οράματος και προοπτικής.
Σε έναν αγώνα άνευ συμβιβασμών, παλινωδιών και εφησυχασμών.
Σε έναν αγώνα που στην γραμμή  τερματισμού, θα βρούμε μιαν άλλη Ηγουμενίτσα. Πιο ανθρώπινη, πιο σύγχρονη, πιο οργανωμένη, πιο όμορφη! Μια πόλη να αγαπάς!
Με πολιτισμό, κουλτούρα και υποδομές.
Με επανασύσταση και επαναλειτουργία του Πανεπιστημίου.
Και ακόμα παραπέρα με δημιουργία Ακαδημαικής κοινότητας.
Με την Ηγουμενίτσα και το πρώην Ξενία να καθίσταται παγκόσμιο σημείο αναφοράς για  summer schools και πανεπιστημιακά θερινά Campus.
Που θα αξιοποιήσει στο έπακρο την Μαρίνα και τον συνεδριακό τουρισμό.
Σε συνδυασμό με την ανάπτυξη του Λιμανιού θα θέσουμε επιτακτικά το ζήτημα της δημιουργίας πανεπιστημιακού τμήματος Ναυτιλιακών σπουδών, στα πρότυπα που είχα θέσει με άρθρο μου εδώ και 2,5 χρόνια. Ένα αίτημα που έτυχε θερμής ανταπόκρισης σε πρόσφατη συνάντησή με την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (εδώ).
Με άμεση άντληση κεφαλαίων από την Περιφέρεια για την αναπαλαίωση του Ξενία.
Να αναπτύξουμε το Branding της πόλης στα πλαίσια που είχα θέσει στο  άρθρο μου προ 5ετίας.
Άμεσα να παρέμβουμε για την σωτηρία του Δρεπάνου με δράσεις που περιγράφω στο άρθρο μου Γιατί πεθαίνει το Δρέπανο και πως θα σωθεί… από τις αρχές του 2022.
Με ανάπτυξη των υποδομών υγείας σε επίπεδο νοσοκομειακό.
Με ανάδειξη όλων των ιστορικών και φυσιολατρικών στοιχείων του Δήμου από την αρχαία εποχή μέχρι την πιο σύγχρονη, με υποδομές, περιπατητικά μονοπάτια σε μια αρμονική συνύπαρξη ιστορίας, πολιτισμού, φύσης, εθίμων.
Με κεντροβαρείς ενέργειες προς την νεολαία μας, ιδρύοντας γραφείο Νέας Γενιάς, προάγοντας τις τέχνες και δημιουργώντας δημοτικές εγκαταστάσεις μουσικής, κινηματογράφου (θερινού και χειμερινού), θεάτρου, εικαστικών και επαναφέροντας, σε μια πιο σύγχρονη εκδοχή, την έννοια του πνευματικού-πολιτιστικού  κέντρου.
Με οριστική λύση του προβλήματος στάθμευσης και κυκλοφορίας των οχημάτων. Με δημιουργία μεγάλων χώρων στάθμευσης στις παρυφές της πόλης και εσωτερική συγκοινωνία με minibus.
Με άμεση προώθηση των μεγάλων θεμάτων, Περιφερειακός δρόμος Ηγουμενίτσας και βελτίωση οδικού άξονα Ηγουμενίτσας – Πρέβεζας.

Δεν θέλω να κουράσω. Άλλωστε όπως έλεγαν και οι αρχαίοι παππούδες μας «άμ’ έπος άμ’ έργον»

Έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του λαού και είμαι σίγουρος, ότι η Δημοτική Αρχή που θα συγκροτηθεί την επομένη των αυτοδιοικητικών εκλογών, θα είναι μια πολύ ικανή και άξια ομάδα, με Δήμαρχο, τον Παναγιώτη Νταή.
Ευχαριστώ!

1 response on Ο Σωτήρης Γιάκης υποψήφιος με τον Παναγιώτη Νταή-“Θα συμπορευτούμε σε έναν αγώνα ελπίδας, οράματος και προοπτικής”

  1. Εύγε σε για την υπέρβαση.

    Μιχαήλ Νταής Ε.
    Δικηγόρος Αθηνών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *