Στην Ήπειρο επεκτείνεται το φυσικό αέριο – Ποιες πόλεις θα αποκτήσουν δίκτυο

Share Button

Στην Ήπειρο επεκτείνεται το φυσικό αέριο  από την ΔΕΔΑ η οποία συνεχίζει με σταθερό ρυθμό την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου σε ολόκληρη την ηπειρωτική Ελλάδα. Ο χειμώνας που έχουμε μπροστά μας θα είναι δύσκολος αναφορικά με την ενεργειακή κρίση που βιώνουμε και τις τιμές θέρμανσης να έχουν ακριβύνει.

Ως εκ τούτου το φυσικό αέριο αναμένεται να αποδειχθεί μια πολύτιμη λύση, ειδικά όσον αφορά τις πόλεις της Βόρειας Ελλάδας. Αυτό παρά του ότι και οι τιμές φυσικού αερίου έχουν πάρει την ανηφόρα.

Σε Ήπειρο και Στερεά Ελλάδα

Σύμφωνα με πληροφορίες του ypodomes.com, η επόμενη περιοχή που θα δει το φυσικό αέριο να φτάνει στις γειτονιές της είναι η περιφέρεια της Ηπείρου. Μέχρι τον Δεκέμβρη του 2021 αναμένεται να δημοπρατηθούν τα έργα φυσικού αερίου στις τέσσερις μεγάλες πόλεις της περιφέρειας , δηλαδή τα Ιωάννινα, η Άρτα, η Πρέβεζα και η Ηγουμενίτσα.

Παράλληλα, όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, προγραμματίζεται στο ίδιο διάστημα και η δημοπράτηση δικτύου φυσικού αερίου σε δύο πόλεις της Στερεάς Ελλάδας, της Άμφισσας και του Καρπενησίου. Μάλιστα αυτές οι δύο περιοχές έμειναν τελευταίες καθώς προγραμματίζεται να προμηθεύονται το καύσιμο με την τεχνολογία του συμπιεσμένου φυσικού αερίου.

Είναι ίσως μια από τις πιο σημαντικές επεκτάσεις του δικτύου καθώς θα καλύψει περιοχές που βιώνουν πιο έντονο χειμώνα σε σχέση με τις περισσότερες περιφέρειες της χώρας.

Σχετικά με την υπόλοιπη χώρα τα πιο πολλά έργα έχουν δημοπρατηθεί και μεγάλο μέρος από αυτά έχει ήδη συμβασιοποιηθεί. Έτσι λοιπόν η εταιρεία της ΔΕΔΑ πρόκειται να ολοκληρώσει ένα πρόγραμμα ανάπτυξης με έργα ύψους 300 εκατ. ευρώ που αφορά την περίοδο 2021-2025.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *