Συνεδρίαση Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας το απόγευμα

Share Button

syriza

Σε εκλογική ετοιμότητα βρίσκονται στον ΣΥΡΙΖΑ εν αναμονή του αποτελέσματος της τρίτης και καθοριστικής ψηφοφορίας για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Σε περίπτωση που δεν βρεθούν οι 180 και προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές, η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας θα συνεδριάσει σήμερα το απόγευμα στις 6 στο ξενοδοχείο Angelika προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες στελέχωσης του ψηφοδελτίου.
Σύμφωνα με το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ οι Νομαρχιακές Επιτροπές (Ν.Ε.) αποφασίζουν την κατάρτιση των ψηφοδελτίων της εκλογικής τους περιφέρειας, μετά από διαβούλευση με τις κομματικές οργανώσεις της αντίστοιχης περιφέρειας. Κατ’ εξαίρεση και με ειδική αυξημένη πλειοψηφία (70%) η Κεντρική Επιτροπή (Κ.Ε.) μπορεί να παρέμβει και αιτιολογημένα να τροποποιήσει τις επιλογές των Ν.Ε.
Στην ουσία, το καταστατικό δίνει το δικαίωμα στα μέλη του κόμματος να έχουν αποφασιστικό λόγο στην επιλογή των υποψηφίων. Πιο συγκεκριμένα, σε κάθε εκλογική περιφέρεια με ευθύνη των νομαρχιακών οργάνων, καταρτίζεται ενιαία λίστα υποψηφίων. Στη λίστα των υποψηφίων συμπεριλαμβάνονται όλες οι προτάσεις για υποψηφίους, είτε αυτές προέρχονται από οργανώσεις, είτε από κομματικά όργανα, είτε από μέλη. Το τελικό ψηφοδέλτιο διαμορφώνεται ύστερα από γενική καθολική ψηφοφορία των μελών των οργανώσεων της συγκεκριμένης εκλογικής περιφέρειας. Η ψηφοφορία γίνεται με το καθιερωμένο στο κόμμα σύστημα μειωμένης σταυροδοσίας (30%), ώστε το ψηφοδέλτιο να είναι πιο αντιπροσωπευτικό, ευρύ και να δίνει τη δυνατότητα της πιο πλουραλιστικής έκφρασης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.